06.03.2017,  18:44:37 | 3 comentarii | 596 vizualizari
Uricani / Primarului Dănuţ Buhăescu nu-i este deloc indiferentă soarta Văii Jiului
de Gheorghe OLTEANU
Prezent la recenta întâlnire avută la Deva cu doamna minis­trul al Dezvoltării Regionale, primarul Dănuţ Buhăescu nu s-a resemnat la auzul veştii că Valea Jiului nu a fost prinsă în vreun program guvernamental de dezvoltare. Cu mult curaj şi speranţă...
 
… el a arătat că 
este neapărat să se întreprindă ceva, ca atare, primarul Uricaniului a propus ca, în momentul în care Fondul Suveran de Investiţii va fi materializat, să se încerce, ca urmare a reducerii activităţii din minerit şi a continuei prăbuşiri economice a acestei zone, iniţierea unui proiect pilot pentru Valea Jiului. Dănuţ Buhăescu a venit cu argumente solide în susţinerea propunerii sale. Valea Jiului are o treime din populaţia judeţului Hunedoara, dar, în acelaşi timp, cifra de afaceri derulată în valea noastră este de numai zece la sută din cea existentă în întregul judeţ. Plus că judeţul Hunedoara, conform cifrelor statistice, este  cel mai slab dezvoltat judeţ din Regiunea Vest.
 
În cadrul acestui
proiect –pilot, conform spuselor lui Dănuţ Buhăescu, administraţiile publice locale din Valea Jiului deţin terenuri pe care le-ar putea pune la dispoziţie pentru materializarea lui.
„Aveţi tot sprijinul nostru”, şi-a exprimat speranţa, în pledoaria sa de la Deva, primarul oraşului Uricani.  Problema este, însă, că, până la crearea Fondului Suveran de Investiţii, trebuie parcurse mai multe etape obligatorii. Or, dacă asta ar dura doi-trei ani, cum se presupune, rămâne de văzut ce va fi, din 2018 încolo, după ce mineritul de la noi va deveni amintire.

Comentarii articol (3 )Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter