07.03.2017,  10:25:10 | 1 comentariu | 1008 vizualizari
Primăria Aninoasa vrea să taxeze transportul de mare tonaj
de Alina PIPAN

Primăria oraşului Aninoasa se aliniază celorlalte administraţii şi taxează transportul de mare tonaj în interiorul localităţii. Primarul Nicolae Dunca a propus acest proiect de hotărâre care încă nu a fost votat şi nu a intrat în vigoare, dar este acum în consultare publică.

S-ar realiza astfel o reglementare a circulaţiei autovehiculelor destinate transportului de mărfuri şi a utilajelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone în Aninoasa. În momentul de faţă proiectul de hotărâre fiind în dezbatere publică poate primi recomandări sau contestaţii la registratura primăriei până în data de 20 martie, la ora 15:30.

Dezbaterea publică va avea loc în data de 21 martie, ora 10, la sediul Punctului de Acces Public la Informaţii Aninoasa.

Proiectul de hotărâre prevede restricţionarea accesului şi circulaţia autovehiculelor destinate transportului de mărfuri şi utilaje cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe secţiunea de drum cuprinsă între strada Libertăţii nr. 85 şi strada Libertăţii nr 145. Accesul şi circulaţia autovehiculelor destinate transportului de mărfuri şi utilaje cu masa totală maximă autorizată de 3,5 tone pe această porţiune de drum ar fi permisă numai în condiţiile achitării unei taxe şi obţinerii unei autorizaţii de liber acces emisă în condiţiile reglementate pin HCL. Restricţiile vor fi semnalizate cu indicatoare rutiere. Taxele sunt de 25 lei pe zi sau 350 lei pe lună pentru autovehiculele cu masă totală peste 3,5 până la 7,5 tone. Pentru autovehiculele cu masă totală între 6,5 şi 16 tone se plăteşte 50 de lei pe zi sau 600 de lei pe lună, iar pentru cele cu masă între 16 şi 40 de tone se plăteşte o taxă de 100 de lei pe zi sau 1.200 lei pe lună. Amenda pentru cei care nu respectă prevederile va fi de 300- 1.500 lei.

Sunt scutite de taxă autovehiculele de intervenţie, ale poştei, administratorilor de drum, salubrizare, canalizare. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (1 )Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter