07.03.2017,  13:17:27 | 0 comentarii | 757 vizualizari
Sâmbătă / Inaugurarea Centrului de asistenţă socială „Radu Sienerth”
de Alina PIPAN
La 14 martie se împlineşte un an de la decesul celei de-a 64-a victime a incendiului din Clubul „Colectiv”. Tânărul de 21 de ani, din Petroşani, Radu Sienerth, a murit în urma unor complicaţii, lăsând în urmă o familie îndurerată.
 
La mai puţin de un an de la tragedie, Centrul de asistenţă socială din Aeroport, cel care îi va purta numele lui Radu Sienerth, va fi inaugurat în memoria lui, după parastasul de un an organizat la Biserica „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” (biserica de lemn de lângă Parcul „Carol Schreter”), sâmbătă, 11 martie, începând cu ora 10:30. 
Preotul Gabriel Bulf este cel care va oficia slujba pentru Radu, aşa cum spune rânduiala bisericească, înainte de a se împlini un an de la decesul acestuia. Tot preotul Bulf a avut iniţiativa denumirii Centrului de asistenţă socială care va îngriji bătrâni, dar şi tineri, cu numele lui Radu, pentru că tânărul era un apropiat al bisericii participând mereu la acţiuni de voluntariat. Procedurile pentru realizarea centrului din Aeroport au demarat anul trecut în aprilie. După mai puţin de un an de muncă centrul deja este dat în funcţiune. Aici vor beneficia de îngrijire permanentă 50 de vârstnici, inclusiv îngrijire geriatrică de specialitate. Dar centrul va oferi servicii şi pentru 100 de copii proveniţi din familii defavorizate. Aici copiii vor avea parte de servicii tip after-school, se vor preda cursuri diverse, vor face lecţii, vor avea parte de ieşiri, acţiuni în grup. Fiecare copil va beneficia de o masă în sistem catering, vor fi consiliaţi, igienizaţi dacă este nevoie. Pentru a acoperi cele două tipuri de activităţi, aici au fost create 30 de locuri de muncă permanente. Banii pentru amenajarea acestui centru provin din surse proprii ale bisericii. Inaugurarea centrului este programată pentru ora 14:30. Radu Sienerth a fost olimpic în liceu, student la ASE şi s-a implicat într-o serie de proiecte gen  Space Week, Play Energy, „Let’s Do It, Romania!”, conferinţe pe teme economice şi de dezvoltare antreprenorială organizate la nivelul universităţii. Avea competenţe IT şi lingvistice şi efectuase un stagiu de practică la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 10 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter