07.03.2017,  13:39:35 | 0 comentarii | 483 vizualizari
O pană de curent poate provoca mari probleme în activitatea minieră. Din fericire, nu s-a întâmplat acest lucru duminică
de Alina PIPAN

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara a menţionat, vizavi de întreruperea de energie electrică de duminică, că orice întrerupere a alimentării cu energie electrice poate conduce la producerea unor evenimente nedorite, chiar dacă Transelectrica informa că “în urma acestui incident nu s-au înregistrat deteriorări de echipamente sau disfuncționalități la consumatorii a căror alimentare cu energie electrică a fost întreruptă timp de 11 minute, inclusiv la minele de cărbune Paroşeni, Uricani, Vulcan, Lupeni, Lonea și Livezeni. Fiind zi de duminică, activitatea minieră era întreruptă”.

CEH însă vine cu precizări menite să sublinieze importanţa evitării fenomenelor de acest fel, pentru a nu crea probleme atât personalului, dar şi activităţii de extracţie în ansamblul ei.

“Specificul activităţii de extracţie din subteran a huilei presupune funcţionarea continuă a instalaţiilor de aeraj general, de aeraj parţial, de evacuare a apelor şi a celor de producere a aerului comprimat din necesitatea combaterii riscului de producere a acumulărilor de gaz metan peste limitele admise. În zilele nelucrătoare, în subteranul exploatărilor miniere din Valea Jiului există un minim de personal care asigură inspecţia locurilor de muncă, evacuarea apelor şi mentenanţa echipamentelor şi a căror activitate este condiţionată de alimentarea cu energie electrică. Incidentul din data de 05.03.2016 nu a pus probleme deosebite în activitatea minieră curentă, remedierea avariei fiind realizată operativ”.

În data de 05.03.2017, la ora 18:39, ca urmare a defectării unui echipament (întreruptor) din stația 220/110 kV Hășdat, au avut loc mai multe declanșări la echipamente aparținând CNTEE Transelectrica SA din zona Valea Jiului (în stațiile 220/110 kV Hășdat, 220/110 kV Baru Mare și 220 kV Paroșeni), care au condus la rămânerea fără tensiune a unei părți a județului Hunedoara, zona de unde sunt alimentate cu energie electrică minele de cărbune (huilă) aparținând Complexului Energetic Hunedoara. Realimentarea tuturor consumatorilor s-a realizat foarte rapid, la ora 18:50.

Conform Transelectrica, în urma acestui incident nu s-au înregistrat deteriorări de echipamente sau disfuncționalități la consumatori, inclusiv la minele de cărbune Paroşeni, Uricani, Vulcan, Lupeni, Lonea și Livezeni. În CET Paroşeni şi în CHE aferente amenajării Aval Râul Mare, racordate la Sistemul Electroenergetic Național în zona de rețea afectată nu erau grupuri generatoare în funcţiune.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 10 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter