09.03.2017,  13:08:50 | 0 comentarii | 1068 vizualizari
Show must go on, la Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu”, şi Cosmin Rădescu spune că exact asta încearcă să facă
de Alina PIPAN

Că Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroşani are un nou director, interimar, ştie deja toată lumea interesată de subiect, iar subiectul este unul bun, pentru că plecarea Nicoletei Bolcă a pus o serie de semne de întrebare. Fostul director, care a reuşit să umple sala de spectacole la nesfârşit, susţinea că a plecat din cauza unor probleme personale, dar sunt speculaţii referitoare la schimbarea decorului politic care ar fi putut amprenta decizia fostului manager, ce nu pot fi ignorate. Mai ales că în viitorul apropiat va avea loc un audit la sediul teatrului, oarecum firesc la finalul mandatului unui director al unei instituţii publice în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara.

Noul director, al cărui interimat se sfârşeşte la finele lunii aprilie, se dezice de orice orientare politică, şi îl credem. Un actor cu ştate vechi vrea roluri bune pe scenă, nu pune pasiune în luptele politice. Dar când ajungi pe orice scaun de director, şi dacă vrei, rareori eşti lăsat în pace să faci cum ştii tu că este mai bine. Este lăudabil totuşi că pentru interimat a fost ales un actor, care ştie ce înseamnă procesul artistic, de la tehnic la artistic, trecând şi prin chinurile administrative. Deşi până acum nu a jubilat la un post de conducere, actorul, este vizibil, vede potenţial de afirmare a instituţiei, şi afirmare personală, bineînţeles, şi vrea să demonstreze că poate. Reţinut totuşi în declaraţii publice, astăzi a comunicat cu presa din Vale cerând sprijin şi promiţând satisfacţie.

Teatrul din Petroşani este fabulos, să-l scoatem în lume

Repetând mereu că este interimar, şi că nu vrea să vorbească despre planuri pentru că nu este firesc, Cosmin Rădescu n-a fost totuşi zgârcit la vorbă, împărtăşind din viziunea lui. În opinia dumnealui teatrul din Petroşani este prea frumos, prea isteţ şi prea talentat să stea „închis în casă”. Tocmai de aceea va încerca să iasă cât mai mult cu trupa din Valea Jiului şi să joace spectacolele de la „Ion D. Sîrbu” şi pe alte scene, la festivaluri, pentru că teatrul are un produs artistic excelent, construit în perioada de manageriat a directorului Bolcă, care merită văzut. Deja s-au purtat discuţii la Teatrul de Artă din Deva, cu directorul Mihai Panaitescu.

„Am avut o discuţie cu Mihai Panaitescu, directorul Teatrului de Artă din Deva, care m-a asigurat de o strânsă colaborare, ceea ce este firesc pentru că ambele instituţii sunt subordonate Consiliului Judeţean Hunedoara. Consider că este benefică întâlnirea publicului din Hunedoara cu teatrul din Petroşani, apoi vom încerca să ne facem simţită prezenţa la festivaluri, în ţară, pentru a face cunoscută calitatea spectacolelor realizate de Nicoleta Bolcă, care a adus regizori ce au făcut lucruri fabuloase la Petroşani”, a explicat directorul interimar.

 

Urmează o premieră dar, cel mai important, şi vizita unui critic de teatru

Actorii repetă, repetă, repetă. Spectacolele sunt programate în continuare, se joacă, urmează chiar o premieră în regia lui Daniel Vulcu.

„Mulţumesc pentru moştenirea frumoasă din punct de vedere artistic pe care a lăsat-o teatrului şi publicului fostul director Nicoleta Bolcă. În momentul de faţă lucrăm la o comedie sub regia lui Daniel Vulcu, despre care veţi afla mai multe la timpul potrivit. În data de 18 martie se va juca piesa dumnealui <Şi miniştrii calcă strâmb>. În data de 19, la spectacolul , în regia Antonellei, este invitat şi criticul Mircea Morariu pentru a vedea şi recomanda spectacolul teatrelor şi festivalurilor care vor vrea să îl găzduiască”, a menţionat Cosmin Rădescu. Tot în data de 19, în foaierul teatrului va avea loc şi o lansare de carte a unei scriitoare din Arad.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 7 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter