09.03.2017,  13:36:06 | 1 comentariu | 5202 vizualizari
Senatorul Cristian Resmeriţă a primit sentinţa definitivă, s-a aflat în conflict de interese. Ce se întâmplă cu actualul mandat?
de Alina PIPAN

Ieri, la ora 9:00, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis definitiv că senatorul PSD Cornel Cristian Resmeriţă s-a aflat în conflict de interese în materie administrativă, deoarece şi-a angajat fratele, Lucian Resmeriţă, în funcţia de consilier în cadrul biroului său parlamentar.

“DECIZIA nr. 903 Respinge recursul declarat de reclamantul Resmeriţă Cornel-Cristian împotriva sentinţei civile nr. 101 din 15 mai 2015 a Curţii de Apel Alba Iulia – Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 8 martie 2017”, prin care se menţine o decizie a Curţii de Apel Alba din mai 2015, care a stabilit că senatorul PSD din Valea Jiului s-a aflat în conflict de interese.

În calitate de parlamentar, a încheiat, în anul 2009, un contract civil prin care fratele său, Lucian Marius Resmeriţă, a fost angajat în funcţia de consilier în cadrul Biroului parlamentar nr. 275 din localitatea Vulcan. Inspectorii au constatat că beneficiul patrimonial obţinut în perioada ianuarie 2009 - aprilie 2012 de către fratele parlamentarului a fost de 56.876 lei, aproximativ 12.640 euro. Cornel Cristian Resmeriţă a cerut în instanţă anularea raportului întocmit de ANI, însă acţiunea sa a fost respinsă atât la Curtea de Apel Alba Iulia, cât şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Întrebarea este dacă senatorul îşi pierde funcţia, pentru că în mod normal persoana găsită vinovată îşi pierde dreptul de a ocupa funcţii publice sau de demnitate publică pentru o perioadă de trei ani. Însă, fiind a ales să fie senator este posibil ca legea să-i permită rămânerea în funcţie, şi pedeapsa să se aplice ulterior finalizării mandatului în curs. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (1 )Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 9 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter