09.03.2017,  19:11:58 | 0 comentarii | 774 vizualizari GALERIE:     FOTO    
LANGUAGE OF THE PHOTOS – PETROŞANI
de Ziarul Vaii Jiului
În cadrul Proiectului de Parteneriat Strategic, Erasmus+ „Language of the photos”, în perioada 28 februarie – 3 martie 2017, la Colegiul Naţional de Informatică „Carmen Sylva” Petroşani s-a desfăşurat cea de-a treia activitate de învăţare a proiectului, la care au participat elevi şi profesori din Portugalia şi Polonia.
 
Activitate s-a desfăşurat conform unui program elaborat de către conducerea şcolii, coordonatorul proiectului şi echipa implicată, urmărind cooperarea pentru inovaţie şi schimbul de  bune practici. La această activitate de învăţare au participat 7 elevi de la şcoala Agrupamento de Escolas Augusto Cabrita Barreiro (Portugalia) însoţiţi de trei profesori şi 12 elevi de la şcoala ZESPÓŁ SZKÓŁ NR. 1 im. prof. Bolesława Krupińskiego Lubin (Polonia), însoţiţi de 5 profesori.
Delegaţia s-a bucurat de ospitalitatea elevilor şi profesorilor din Petroşani şi de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, unde au fost întâmpinaţi după obiceiul străbun cu pâine şi sare.
Elevii care au participat la această activitate de învăţare şi-au manifestat deschiderea faţă de gândurile elevilor de alte naţionalităţi, au apreciat varietatea culturală a românilor, fiind o mare curiozitate pentru situaţia nouă în care s-au aflat. Ei şi-au îmbunătăţit de asemenea comunicarea în limba engleză, portugheză, română şi polonă.
Această activitate de învăţare s-a axat pe fotografie şi importanţa pe care o poate avea în identificarea şi rezolvarea următoarelor probleme ale realităţii noastre: abandonul şcolar timpuriu, elevi excluşi social cu dificultăţi de învăţare, prejudecăţile împotriva minorităţilor, discriminare faţă de elevii cu handicap fizic, integrarea elevilor cu nevoi speciale. Acest schimb de bune practici este un exemplu de promovare a toleranţei, prieteniei, iubirii, păcii şi respectului pentru drepturile celorlalţi. Astfel de activităţi în care se reunesc oameni cu obiceiuri şi comportamente culturale diferite oferă posibilitatea de a învăţa despre punctele de vedere diferite, credinţele şi preferinţele lor.
Pe lângă programul minuţios alcătuit, impecabil organizat şi cu precizie derulat de către profesorii şi elevii colegiului, trebuie remarcată şi atmosfera amicală, dar şi serioasă, de lucru, care a caracterizat această activitate de învăţare. Elevii şi profesorii au participat şi s-au implicat direct în activitatea de la clasă, la ore de: informatică, matematică, limba română, franceză, chimie, fizică, biologie, geografie. De asemenea, au fost desfăşurate activităţi de învăţare la Universitatea din Petroşani cu sprijinul domnului rector prof.univ.dr.ing. Radu Sorin Mihai.
Vizitele culturale s-au desfăşurat la: Castelul Corvinilor Hunedoara, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, Cetatea  Devei, Ansamblul Sculptural Constantin Brâncuşi Tg-Jiu, Muzeul de Artă Tg.-Jiu, cunoscând istoria şi cultura acestei zone geografice. 
La Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, doamna inspector şcolar general prof.dr. Maria Ştefănie, în colaborare cu doamna inspector prof. Claudia Păun, a organizat un seminar internaţional, fiind prezentate sisteme de învăţământ din România, Portugalia şi Polonia.
În 1 Martie, elevii de la Clubul Copiilor şi Elevilor Petroşani, coordonaţi de prof. Cioc Mihaela, au oferit un spectacol de teatru inedit oaspeţilor, la Teatrul Dramatic „I.D. Sîrbu” Petroşani.
De asemenea, pe 3 Martie a fost organizat un Simpozion Internaţional „Unitate în diversitate – Schimburi interculturale”.
Activitatea de învăţare s-a încheiat printr-o festivitate pe durata căreia profesorii şi elevii au primit certificatele de participare, iar gazdele au transmis mesajul de prietenie tuturor participanţilor. La această festivitate, elevul Prcsina Fabiani Gabriel Andrei, coordonat de doamna prof. de pian Stan Adina, a oferit un concert la pian deosebit, cu o încărcătură emoţională profundă.
Proiectul a primit finanţare din partea Uniunii Europene 
Acest material reflectă doar punctul de vedere al autorului, iar Comisia Europeană şi Agenţia Naţională nu sunt responsabile pentru nicio utilizare care poate fi dată informaţiilor respective.
Coordonator proiect, 
Prof. Popescu Rodica Mariana

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal





_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!




_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter