12.03.2017,  19:24:15 | 0 comentarii | 2044 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Vulcan / A luat foc dealul
de Gheorghe OLTEANU
La mijlocul săptămânii trecute, autospeciala pompierilor a coborât din nou în Colonia de Jos a Vulcanului. Numai că, de data asta, nu s-a oprit la vreo casă. Maşina cu girofarurile în funcţiune a trecut podul de peste Jiu, a făcut la stânga şi a staţionat cam după două sute şi ceva de metri.
  
Aici, era incendiul
pentru care fuseseră chemaţi pompierii. Pe o mare suprafaţă dealul era în flăcări. Ardea mărăcinişul uscat, iar focul se întindea văzând cu ochii. Atunci când a ajuns maşina de intervenţie, mai era puţin şi ar fi putut fi cuprinsă de flăcări şi căsuţa situată în vârful dealului, din dreptul fostului stadion al minei Paroşeni. Bărbatul care locuieşte aici a scos un suspin de uşurare când a văzut că incendiul e lichidat.
 
Un fapt e clar.
Indiscutabil, a existat o mână criminală care a pus focul. Unii povestesc c-ar fi vorba de joaca unor copii. Posibil, dar ar putea fi luată în calcul şi o altă variantă. Anume că gestul ar fi fost premeditat. De ce persoana respectivă a ieşit din drum şi a urcat un pic dealul, pentru a aprinde vegetaţia uscată? Când, foarte bine, dacă tot voia să se „distreze”, ar  fi putut provoca incendiul dându-le foc scaieţilor de pe marginea drumului care duce la Valea Arsului? Aceasta ar fi şi ipoteza persoanei cu care am stat de vorbă chiar lângă dealul cu pricina. Nu cunosc concluzia la care a ajuns cercetarea pompierilor privind cauzele incendiului, însă e bine că, şi în cazul acesta, totul s-a sfârşit cu bine.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 10 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter