14.03.2017,  11:43:16 | 1 comentariu | 476 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Ocolul Silvic Petroşani se apucă de curăţat pădurile după iarnă
de Alina PIPAN

Garda Forestieră Timişoara a verificat şi avizat actele de punere în valoare reprezentând rupturi şi doborâturi de vânt şi zăpadă, realizate de şeful Ocolului Silvic Petroşani, Viorel Durbacă, în vederea realizării unui amenajament silvic. În urma acestei ierni grele pădurile din Vale sunt pline de resturi, arbori doborâţi, care încarcă versanţii (vezi foto). Tot acest lemn trebuie scos din pădure, dar curăţarea nu se poate face decât cu acceptul Gărzii Forestiere, conform Ordinului de Ministru 1507/2016. În acest sens se întocmesc actele de punere în valoare, care conţin practic volumul materialului lemnos ce urmează a fi exploatat.

Intervenţia va avea loc în partidele forestiere Sterminosu, Bilele, Fetiţa, Voievodu şi Grivei, mai precis în UP Cimpa şi Voievodu, din proprietatea Statului Român, efectuându-se tăieri accidentale pentru un volum de 215 mc.

Se aprobă amenajamentul silvic al fondului forestier proprietate publică a statului, administrat de Ocolul Silvic Petroşani, Direcţia Silvică Hunedoara.

Suprafaţa Ocolului Silvic Petroşani este de 23971,07 ha, cuprinsă în 7 unităţi de producţie şi are ca folosinţe: păduri şi terenuri destinate împăduririi sau reîmpăduririi - 23708,61 ha din care terenuri de reîmpădurit - 87,65 ha, terenuri afectate gospodăririi silvice - 161,69 ha, terenuri neproductive - 100,67 ha şi terenuri scoase temporar din fondul forestier - 0,1 ha (ocupaţii şi litigii - 0,1 ha).

Lucrări prevăzute sunt de asigurarea regenerării naturale, îngrijirea culturilor tinere, degajări, curăţiri, rărituri, tăieri de regenerare, împăduriri. Reţeaua de drumuri are 9,8 m/ha, şi asigură o accesibilitate a pădurilor de 84%.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (1 )

#1 Momo Sapiens14.03.2017,  15:43:27
Ce să mai cureţe, vai de păcatele noastre! Care păduri? Că le-au curăţat de tot austriecii, cu cozile de topor locale, mari "ecologişti" exportatori de buşteni! Din pădurea Grivei a mai rămas doar coada lui Grivei...


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter