14.03.2017,  15:18:33 | 0 comentarii | 441 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Adunate de la / Filiala Petroşani a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”
de Corneliu BRAN
Sâmbătă, 11 martie, în sala de şedinţe de lângă sediul subfilialei Asociaţiei Cultul Eroilor „Regina Maria” din Petroşani a avut loc Adunarea Generală de bilanţ şi alegeri a noului birou de conducere.
 
Ordinea de zi
În prezenţa celor 35 de membri şi a conducerii subfilialei, a fost prezentată ordinea de zi a şedinţei: 
1. Prezentarea bilanţului activităţii subfilialei de la ultimele alegeri până în prezent; 2. Prezentarea programului de activităţi pe anul 2017; 3. Alegerea Biroului de conducere a subfilialei.
 
Conducerea aleasă
Luând ordinea de zi de la coadă la cap, vă putem spune cum arată Biroul de conducere a Cultului Eroilor „Regina Maria” Petroşani după şedinţa de la sfârşitul săptămânii trecute. Preşedinte a rămas acelaşi colonel în rezervă Ioan Leviţchi. Funcţia de vicepreşedinte - trei persoane: Costel Postolache, Vasile (Sile) Pop şi Claudiu Moldovan. Secretar executiv rămâne acelaşi Ioan Puşcaşu. Membri în Biroul de conducere sunt următorii: Dan Ghiţă, Ioan Rus, Liviu Gherghin, Viorel Breje, Tudoriţa Liţă şi col (r) Grigore Văduva.
 
Bilanţ 2016
Trecând la bilanţul de la ultima Adunare Generală şi până acum, preşedintele Ioan Leviţchi a prezentat activităţile subfilialei. 
„N-au fost acţiuni deloc puţine. Subfiliala noastră se înscrie printre subfilialele fruntaşe din judeţ. O să vă dau pentru ZVJ câteva exemple. Una dintre cele mai importante şi de suflet acţiuni a fost cea de pe data de 5 noiembrie 2016, odată cu comemorarea eroilor din Cimitirul Eroilor din Petroşani la împlinirea a 100 de ani de la înmormântarea lor în acest cimitir. 
Apoi, ar fi şi participarea din septembrie, anul trecut, a membrilor subfilialei la comemorarea Crăişorului Munţilor, Avram Iancu, o acţiune organizată an de an de Asociaţia Judeţeană a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere Hunedoara. Pe data de 25 octombrie 2016, ca în fiecare an, am sărbătorit Ziua Armatei Române. Acţiunile dedicate acestei importante zile de către filiala noastră au fost două, una la Vulcan, la festivităţile organizate de primăria de-acolo în Parcul Teodora Lucaciu, şi pe defileu, la monumentul generalului Dragalina, unde s-au depus şi jerbe şi coroane de flori. O altă acţiune de suflet la care au participat şi membri ai subfilialei noastre a fost tot la Vulcan, în cadrul activităţilor comemorative dedicate intrării României în 
Primul Război Mondial şi luptelor din Pasul Vâlcan şi Defileul Jiului, ocazie cu care, prin efortul inimosului domn Emil Părău din Lupeni s-a dezvelit şi o placă comemorativă în Pasul Merişor. În fine, nu pot să uit aici de evenimentele dedicate Zilei Naţionale a României, unde membrii noştri nu au lipsit la manifestările dedicate acestei zile de vis pentru toţi românii. 
Nu pot să uit aici nici de faptul că pentru al doilea an consecutiv, eu, împreună cu 
Costel Postolache, am acordat, în numele subfilialei din Petroşani, un premiu de 500 lei însoţit de un consistent pachet de cărţi celui mai bun elev la învăţătură din Valea Jiului care învaţă la Colegiul Militar Liceal Mihai Viteazul din Alba Iulia. Pe lângă acest premiu, alţi membri ai subfilialei Cultul Eroilor Regina Maria Petroşani, dar care fac parte şi din Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere Valea Jiului, au acordat alte trei premii, a câte 500 lei, fiecare, altor trei dintre cei mai buni elevi din acest colegiu militar din Alba Iulia. Ca o ultimă acţiune demnă de 
reţinut în paginile ziarului dumneavoastră, în preajma sărbătorilor de iarnă 2016, la iniţiativa unui membru inimos din cadrul subfilialei noastre, domnul Liviu Gherghin, o delegaţie formată din Liviu Gherghin, Ionel Chirigiu, Tudoriţa Liţă, Gheorghe Munteanu şi Bianca Andreea Duşa, însoţiţi de secretarul filialei judeţene a Asociaţiei Cultul 
Eroilor Regina Maria, domnul plt. adj. (r) Sorel Duşa s-au deplasat acasă la fiecare veteran de război din Valea Jiului oferindu-le câte un pachet cu produse specifice sărbătorilor de iarnă”, a declarat, pentru ZVJ, preşedintele Ioan Leviţchi.
 
Acţiuni 2017 
Ca şi acţiuni pe anul 2017 în care sunt implicaţi membri ai Cultului Eroilor Petroşani sau toată subfiliala, amintim câteva: participarea la îngrijirea şi restaurarea, în limita posibilităţilor materiale, a monumentelor şi cimitirelor, edificiilor sau ale altor construcţii ce sunt legate de acţiunile de comemorare a eroilor români din toate timpurile căzuţi la datorie, precum şi a eroilor străini morţi pe teritoriul Petroşaniului; sprijin în limita posibilităţilor materiale la construcţia unor noi monumente, troiţe, opere comemorative menite să glorifice memoria eroilor căzuţi pentru întregirea şi apărarea neamului, sau sprijin în reabilitarea celor existente; întocmirea Cărţii de Aur împreună cu personalul primăriei şi cu sprijinul Bisericii, unde vor fi nominalizaţi toţi eroii şi martirii din Petroşani, care au căzut în lupte; înaintarea de propuneri pentru acordarea de denumiri noi (nume istorice şi de eroi) pentru unele străzi, şcoli etc.; participarea la toate evenimentele organizate de autorităţile locale şi judeţene legate de evenimente istorice şi comemorative, acum, cu un an înainte de sărbătorirea a 100 de ani de când România există ca stat unitar în actuala formă; încheierea de protocoale cu instituţii, organizaţii, asociaţii, fundaţii şi şcoli gimnaziale din municipiul Petroşani în vederea creării de proiecte şi acţiuni comune; organizarea de acţiuni educative cu prilejul sărbătoririi evenimentelor importante din istoria României; elaborarea de monografii, lucrări ştiinţifice, medalii, pliante etc. cu ocazia unor evenimente istorice deosebite; participarea pe data de 6 august la manifestările comemorative legate de trecerea a 100 de ani de la Bătălia de la Mărăşeşti; participarea pe 12 septembrie la comemorarea a 145 de ani de la trecerea la cele veşnice a Crăişorului Munţilor, Avram Iancu; organizarea cu elevii a unor vizite la monumentele şi mormintele din cimitirele eroilor din Valea Jiului; în acord cu primăria, organizarea împreună cu elevii a unei acţiuni ample de curăţenie a Cimitirului Eroilor Petroşani; susţinerea cu sume de bani a revistei România Eroică; acţiuni organizate cu prilejul Zilei Armatei Române şi Ziua Naţională a România şi participarea membrilor la alte asemenea acţiuni organizate de primării, consiliu judeţean, prefectura sau alte instituţii judeţene şi locale.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter