14.03.2017,  15:25:58 | 1 comentariu | 813 vizualizari
Un adevăr dureros: Unii se hrănesc cu ce aruncă alţii
de Gheorghe OLTEANU
Zilnic, containerele de gunoi din Vulcan sunt luate la purecat de către multe persoane sărace. Le văd cum, cu un băţ, scurmă printre deşeurile menajer şi, cu ochi de experţi, localizează rapid tot ce-ar putea fi comestibil pentru ei sau pentru animalele pe care le ţin.
 
Zilele trecute
am urmărit-o mai atent pe persoana din această categorie. Tânăra era însoţită de o fetiţă şi tocmai selecta deşeurile menajere din containerul aflat în curtea Şcolii Gimnaziale nr.4. Am fost curios să văd ce „pescuieşte” ea din container, la acea oră a după amiezii. Şi am văzut. A adunat o plasă plină cu cornuri şi a turnat aproape un litru de lapte în bidonul de cinci litri pe care-l avea cu ea.
 
Nu cred că trebuie
să ofer detalii în privinţa acestor produse alimentare pe care copiii le primesc în cadrul programului „Cornul şi laptele”. Nu ştiu din ce cauză unii dintre elevi preferă să le arunce la gunoi. Pe unii i-am văzut hrănind nişte căţei cu ele. Cert este că, pentru tânăra despre care am pomenit şi pentru însoţitoarea ei, deşi nu merg la şcoală, laptele şi cornurile adunate de la gunoi sunt o adevărată mană cerească. Asta, fiindcă se bucură că, seara, nu se vor culca nemâncate.

Comentarii articol (1 )

#1 ionel15.03.2017,  19:21:00
Este un adevar trist dar cam peste tot pri-n lume sunt cazuri deastea din pacate lipsa de locuri de munca si un salar decent de o mie de ron si ceva duce la saracie pe termen lung.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 10 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter