15.03.2017,  12:39:30 | 3 comentarii | 1154 vizualizari GALERIE:     FOTO    
De doi ani le curge apa pe pereţi de la vecinul de la trei, iar acestuia i se fâlfâie chipiul de nepăsare
de Alina PIPAN

Anul trecut, după furtuna cu grindină care a inundat Petroşaniul, o serie de blocuri au fost atât de tare afectate de precipitaţii, încât unora dintre locatari le-au fost distruse apartamentele cu totul, după ce acoperişul a cedat. În aceste cazuri nefericite, rezolvarea este colectivă şi, dacă există colaborare, se rezolvă.

Însă atunci când îţi plouă în apartament de la vecinul, şi acesta nu vrea de nicio culoare să colaboreze, refuzând orice discuţie, nu mai este de glumă. Atunci vorbim despre distrugere.

Ion Anghel, un pensionar din Petroşani, locuieşte cu soţia pe strada Şt.O. Iosif în blocul 2B, la etajul  I. De anul trecut îi curge apa în baie pe coloana principală. Situaţia este gravă. Nu doar că s-a umezit tavanul şi coloana, ci picură într-una apă din tavan. Scurgerea de apă nu vine de la etajul superior. Deasupra stă o pensionară de 95 de ani, care de doi ani este în aceeaşi situaţie. Are tavanul prin de apă şi pereţii plini de igrasie de când vecinul de la trei, Dorin Vîlc, şi-a amenajat în baie. De atunci au început problemele. Când l-a anunţat pe vecinul de deasupra că o inundă, acesta a ripostat spunând că el abia a terminat de amenajat şi reparat la baie, deci nu poate fi de la el problema. Atunci vecinii au bătut la vecina de la 4, care a permis inspecţia unui instalator, şi s-a dovedit că nu dumneaei are probleme cu reţeaua de apă. Însă vecinul de la trei nu vrea şi pace să-i mai calce un instalator în casă, pentru că din punctul lui de vedere problema este rezolvată.

După doi ani de certuri, două apartamente distruse, acum şi la parter a început să se umezească tavanul locatarului, vina fiind, au spus-o în repetate rânduri şi lucrătorii de la Apa Serv Valea Jiului, la reţeaua de la apartamentul 52, situat la etajul 3. Cel puţin, acolo trebuie spart pentru a se interveni şi repara defecţiunea. Dar domnul Vîlc nu se lasă convins.

“Suntem într-o situaţie fără ieşire. Eu am lucrat în poliţie, am fost şi miliţian şi poliţist, ştiu pe toată lumea, că aşa a fost natura meseriei. Vecinul de la trei lucrează şi dumnealui în poliţie. M-am dus până şi la comandantul Buruiană să îl rog să intervină, să-l convingă să repare. Comandantul mi-a spus că el nu poate să intervină altfel decât cu vorba bună, pentru că nu există altă cale, nu mai este ca pe vremuri. Dar că a vorbit cu vecinul meu şi că acesta i-a dat în scris că a reparat toate defecţiunile constatate. Dar apa tot curge şi curge. Acum va trebui, cum mi-a indicat şi mie un consilier local la care de asemenea m-am adresat, să-l acţionăm în instanţă pe Dorin Vîlc. Aşa cred că vom face”, spune Ion Anghel.

Imaginile şi filmările din baia domnului Anghel sunt grăitoare. Nimeni nu ar putea să locuiască în asemenea condiţii. Nu putem băga mâna în foc că o fi doar vina vecinului de la trei, Dorin Vîlc, dar toate indiciile duc la acest apartament. Domnul Vîlc nu este obligat să permită inspecţia de specialitate a unui instalator tocmit de vecinii dumnealui, şi nici să repare la rugămintea lor dacă se dovedeşte că de la el este problema. Dar dacă instanţa îl obligă la remedierea problemei şi plata daunelor, plus a avocaţilor, nu va mai fi loc de tocmeală. De aceea i-am recomandat călduros domnului Ion Anghel să bată la uşa unui avocat. A fost domnul Anghel şi la avocat, iar acesta l-a avertizat că procesul poate dura ceva timp, cam un an, aşa. Oricât ar dura de mult un proces şi oricât s-ar extinde daunele, dacă va fi găsit vinovat, vecinul de la trei le va plăti pe toate. Aşadar, dacă cu vorba bună nu se poate, le spunem baftă în instanţă vecinilor din blocul 2B, şi să nu se lase traşi pe dreapta de o aşa mitocănie.

https://youtu.be/iVF8gSprE4k

https://www.youtube.com/watch?v=kgR_QTQ0ePMInformatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (3 )

#1 adi15.03.2017,  18:00:09
Daca nu i se poate sparge mufa pentru ca e mare militian, atunci, cu acces de la etajul 2, i se poate taia apa. La propriu, cu flexul. Daca o are trasa sau o trage apoi separat pe scara, la fel, se taie. De N ori. Pana repara. La nesimtiti de genul, doar cu nesimtire se poate raspunde. Pana atunci, recomand cu incredere asigurare la casa, si apelarea la aceasta asigurare. Lunar sau mai des. Cu facturi pe reparatii. Mari. Il cauta apoi asigurarea pe militianul de la 3, si va garantez eu ca plateste de nu i se mai falfaie nimic.
#2 nicusor16.03.2017,  16:01:57
NU este chestiune de politie, vecini, consilieri, bla, bla. Demult trebuia apelat la un mediator apoi la instanta si existand fondul se introduce Cerere de ordonanta presedentiala pentru A OBLIGA pe numitul (...) sa stopeze ( prin reparatie) infiltratiile de apa. La finalul procesului va plati si celelalte chestiuni ce ii vor fi ( desigur) imputabile. Principalul interes este STOPAREA infiltratilor si asta se poate face in 4-5 zile. ( cu ce "avocat" o fi vorbit... ?, ca... ) Nu in ultimul rand este vorba de parte de instalatii, pe masca tehnica ( cum reiese din poza), care este "cota parte indiviza" a instalatiilor COMUNE si nu proprietate exclusiva a numitului proprietar....fie el si politist. Ca la orice chestiune este necesar ca intai si intai sa stim exact despre ce este vorba, in prealabil, ca ZVJ chiar nu poate decat...informa. Uite ca se poate !
#3 nicusor16.03.2017,  16:08:27
@ adi La distrugere NU se raspunde cu distrugere ! ( respectivul poate invoca neglijenta si propria-i culpa, imputabila, deseigur, pecand la "oferta" dumitale este clar ca este CU intentie. Asadar penal. NU faceti asa ceva acasa !) Scuze, "oferta" ta NU va rezolva situatia, pentru simplul motiv ca nu este legal si asigurarile NU se pot face pentru...trecut ! Aviz "amatorilor" care ar putea lua "in serios" solutia dumitale.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 10 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter