15.03.2017,  16:14:31 | 0 comentarii | 501 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Alertă de grad 0! / Petroşaniul – invadat de sute de vânători de munte italieni
de Corneliu BRAN
Între 21 şi 23 septembrie va avea loc în Petroşani întâlnirea asociaţiilor vânătorilor de munte, care înregimentează cadre militare în rezervă din Italia.
 
Câteva sute de militari în rezervă, foşti vânători de munte din armata italiană, vor veni la Petroşani pentru a susţine o şedinţă de lucru şi pentru a participa la câteva acţiuni organizate aici cu această ocazie.
Sufletul acestei acţiuni inedite, chiar şi pentru italieni, nu numai pentru Petroşani, este Francesco Forti, colonel în rezervă şi preşedintele acestor asociaţii de vânători de munte, o mai veche cunoştinţă a petroşenenilor.
Referitor la acest eveniment, colonelul în rezervă Ioan Leviţchi, preşedintele subfilialei Petroşani a Cultului Eroilor „Regina Maria”, ne-a declarat: „Din câte ştiu, deja domnul colonel Forti a luat legătura cu domnul primar Tiberiu Iacob-Ridzi în vederea punerii la punct, în mare, a detaliilor pentru luna septembrie. Ţinând cont de numărul mare de cadre militare italiene ce vor veni la Petroşani, vorbim de o activitate pretenţioasă, care trebuie bine pusă la punct din toate punctele de vedere. Sunt convins că domnul primar şi administraţia locală vor sprijini această iniţiativă cu tot ce pot. E o acţiune în care şi subfiliala noastră din Petroşani este angajată, vom sprijini şi noi cu toate puterile noastre pe domnul colonel Francesco Forti, iar pe internet deja domnul colonel a făcut anunţul cu programul. Am înţeles că dumnealor - printre alte câteva acţiuni legate de Casa Pollicino sau de un concert de muzică clasică susţinut de Filarmonica din Belluno - doresc să depună coroane de flori la Cimitirul Eroilor Petroşani. De aceea subfiliala noastră şi primăria va trebui să facem anumite lucrări în vara aceasta care ţin de imaginea acelui cimitir nepreţuit, unde se odihnesc eroi români şi de alte naţionalităţi. În ultimii ani, tot împreună cu primăria şi cu alte persoane de bine s-a tot lucrat la acest cimitir, dar poate că acum e nevoie de puţin mai mult, poate fi ridicat şi un mic monument acolo. Ţinând cont că la anul vom sărbători toţi românii 100 de ani de la Marea Unire, practic de când există România ca stat naţional, unitar şi modern acest mic monument s-ar încadra perfect în peisaj. Dar să vedem, încă nu putem spune nimic, ceea ce ştiu este că domnul primar e deschis ideii şi va lua probabil o hotărâre în acest sens”.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 6 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter