15.03.2017,  16:21:39 | 2 comentarii | 860 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Unuia dintre consilierii locali vulcăneni nu-i sună prea bine faptul că / Ministerul a oferit o sumă de bani incredibil de mare, pentru repararea carosabilului străzii Traian
de Gheorghe OLTEANU
Extraordinara în care se va supune la vot proiectul privind bugetul local al municipiului Vulcan va avea loc săptămâna viitoare. Cel mai probabil, miercuri, 22 martie. Fapt care permite, după cum aminteam şi ieri, depunerea de amendamente şi propuneri, în vederea îmbunătăţirii programului de investiţii, lucrări şi de activităţi cuprinse în prima variantă a proiectului.
 
Ieri, consilierii locali
vulcăneni au fost convocaţi la o de îndată, fiindcă primarul Gheorghe Ile a băgat pe ţeavă un proiect considerat important şi de valoare pentru administraţia publică locală. Şi anume cel referitor la „aprobarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii şi a indicatorilor tehnico-economici pentru investiţia <>”. Proiectul acesta este cu totul altceva, decât cel căruia, foarte de curând, consiliul local vulcănean i-a reactualizat valoarea. Proiectul acela, denumit Alee, trotuare, scări – Proiect cartier Traian, nu include şi reabilitarea părţii carosabile a străzii Traian. Cu toate că, la vremea întocmirii acestui proiect, era uşor de observat starea groaznică în care se prezintă calea rutieră. Ocazia de a repara complet şi carosabilul s-a ivit după întâlnirea pe care primarii au avut-o, la Deva, cu vicepremierul Sevil Shhaideh, Ministrul al Dezvoltării Regionale. 
 
Dumneaei,
a spus Ile, i-a încurajat pe edilii locali să depună proiecte care să vizeze repararea infrastructurii din oraşele pe care le conduc. Aşa a apărut proiectul supus la vot ieri, care i se va alătura celui deja aprobat, caz în care întreaga stradă Traian, de la giratoriul din Bulevardul Mihai Viteazul şi până la Clubul „Şansa”, ar urma să fie supusă lucrărilor. Documentaţia DALI întocmită, în vederea materializării reabilitării carosabilului străzii Traian, cuprinde sume uriaşe de bani. Valoarea totală, inclusiv TVA, este de 1.638.417,27 de lei. Din aceasta C+M, inclusiv TVA, costă 144.860,23 de lei. Valoarea de execuţie a reparării suprafeţei sistemului rutier de 6.604,03 mp (167,8493 lei/ mp) este de 1.108.481,82 de lei, iar a suprafeţei de 829,06 mp, reprezentând rigola de acostament, luându-se în considerare preţul de 120,0708 lei/ mp, se ridică la 99.545,89 de lei.
Independentul Florin Govor a felicitat punerea pe tapet a acestui proiect de hotărâre şi a mărturisit că mai aşteaptă şi altele de acest gen.
Liberalul Mihai Costel s-a interesat dacă sunt avute în vedere şi locurile de parcare din dreptul blocurilor „A”. „Guvernul nu plăteşte parcările şi trotuarele”, l-a lămurit primarul. Ceea ce, am înţeles, lucrarea aceasta rămâne să fie făcută pe finanţele administraţiei publice locale. 
 
Este posibil ca 
intervenţia consilierului local socialist Ion Tilea să-i fi sunat un pic cam ameninţător lui Ile. De fapt, aceasta a fost un îndemn la prudenţă. „Proiectul este bun şi aşa trebuia (să fie – n.a.) şi cel de anul trecut. Sunt foarte, foarte mulţi bani, fiţi atenţi! Cu ăştia şi cu cei de la proiectul trecut (cel cu alei, trotuare, scări – n.a.) s-ar putea face tot oraşul!”. Să aibă asta vreo legătură cu fondul incredibil de bani, acele deja binecunoscutele peste treizeci de miliarde de lei, cu care Ministerul doamnei Shhaideh îi îmbie pe primari? Posibil. Pe de altă parte, Tilea s-ar putea să aibă dreptate. Fiindcă, după socoteala lui, ca unul care a bătut pe jos Vulcanul, cu suma aceasta s-ar fi putut repara şi Aleea Muncii, strada Vasile Alecsandri, partea de sus, legătura bulevardului cu blocul G4, legătura dintre primărie şi strada Traian sau spaţiul din jurul blocului Tineretului, dar şi alte străzi şi alei care, am aflat de la Ile, vor face obiectul altor proiecte locale.
 
Primăria apreciază
că, dacă lucrările vor începe cel târziu în iunie, ele vor putea fi terminate până în toamna acestui an. Desfăşurarea lor va crea probleme circulaţiei rutiere din zonă. De aceea, lucrările vor avea loc în trei etape. Se va începe cu porţiunea străzii Traian de la giratoriul din bulevard şi până la sensul giratoriu de lângă blocul A6, În acest răstimp, circulaţia autovehiculelor va fi deviată pe aleea de lângă „B”-ul din vecinătatea staţiei Petrom, iar de acolo pe drumeagul care, în dreptul Clubului Şansa, dă în Aleea Muncii. De pe acesta se merge pe partea de sus a străzii Traian (pe lângă şcoala 6) şi se iese pe strada Parâng. Etapa a doua va consta în repararea carosabilului de la A6 până la Şansa. Deşi costul, nesuportat de la bugetul local, este foarte mare, acest proiect este, în viziunea administraţiei publice vulcănene, „unul dintre cele mai importante materializat în acest an în cartierul Traian”.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (2 )

#1 vulcanean16.03.2017,  06:16:32
sper ca e inclus si drumul din fata blocurilor A1, A2 , A3 si A4...CA E DEZASTRU....trotuarele nici nu se mai vad...
#2 Gh.O16.03.2017,  15:09:30
E vorba doar despre carosabil. Probabil sa fi fost prins in proiectul 'Alei si trotuare' cartier Traia n.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 5 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter