15.03.2017,  16:22:56 | 0 comentarii | 603 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Duminică, la Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” de toate: Lansare, expoziţie, spectacol
de Ziarul Vaii Jiului
Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroşani vă invită la lansarea romanului eveniment „Călătoria” de Lili Crăciun. 
Cartea, o confesiune cutremurătoare a unei femei care a făcut un avort în ultimii ani ai comunismului românesc, propune o temă de dezbatere acută în întreaga lume, dincolo de rase, religii sau regimuri politice. Volumul este dedicat celor peste 10.000 de femei care au decedat şi celor alte sute de mii care au fost mutilate fizic şi psihic în urma avorturilor clandestine ce au fost făcute în perioada 1966-1989, în România comunistă.
Prezentarea va fi făcută de Valeriu Butulescu - scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Mihai Barbu - scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din România, şi Oana Murăraşu - asistent psihiatrie. Vor fi prezentate câteva scene din roman, în lectura actorului Cosmin Rădescu, managerul interimar al Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroşani. 
La acelaşi eveniment puteţi viziona o expoziţie de armuri denumită „Fragmentarium” realizată de artistul plastic Kuron (Békési) Vilhelmina-Adina. Expoziţia va putea fi vizionată pe parcursul mai multor zile. 
„Lucrările sunt rezultatul unei cer­cetări în aria fuziunii designului şi artelor textile, prin manipularea transdisciplinară a materialelor şi tehnicilor clasice şi contemporane. Obiectele ce reprezintă subiectul expoziţiei, pot fi pe rând sau în acelaşi timp, costum, armură, pot fi obiect de recuzită, de decor sau personaje simbolice în artele spectacolului, corpuri de iluminat în scenă sau alt spaţiu neconvenţional, pot reprezenta o ofertă în domeniul ortopedic sau al tehnicii medicale, latura estetică a acestor necesităţi medicale fiind într-o fază de pionierat” – susţine artistul plastic Kuron (Békési) Vilhelmina-Adina.
Lansarea de carte şi expoziţia de armuri vor fi găzduite în foaierul Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu”, duminică, 19 martie, cu începere de la ora 16:30.
Evenimentul va fi urmat începând cu ora 18:00, de spectacolul „Alte trei surori” de J.S. Sinisterra (variaţiuni după Cehov), în regia Antonellei Cornici. În sală alături de spectatori va fi prezent şi criticul de teatru Mircea Morariu.
Ionela PURCARU - secretar literar


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter