16.03.2017,  17:41:18 | 0 comentarii | 570 vizualizari
Frescă la Uricani
de Gheorghe OLTEANU
Primarul Dănuţ Buhăescu crede că biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” va putea fi gata peste un an. Construcţia ei a început la 28 octombrie 2006, îşi aminteşte perfect primarul Uricaniului, lucrările au fost de anvergură, iar ceea ce e mai greu în momentul de faţă este pictarea pereţilor.
 
S-au pictat trei sferturi
din suprafaţă, iar operaţiunea avansează puţin mai dificil, pentru că nu s-a apelat la obişnuita pictură bisericească murală, ci la ceva nou.
„Puteam să alegem mai multe variante de pictură, s-a destăinuit Dănuţ Buhăescu, dar, în cele din urmă, am ales fresca. Asta cu toate că ea este cea mai scumpă dintre toate”. Deşi pictura în ulei este de cinci ori mai ieftină, s-a mers pe varianta frescei, deoarece, vorba primarului, „dacă tot ridicăm biserica aceasta, o facem, ca să dăinuiască sute de ani! Or, fresca se poate recondiţiona oricând şi mult mai bine, decât pictura în ulei”.
 
Imensul lăcaş bisericesc uricănean,
situat pe dealul din spatele parcului de agrement al oraşului Uricani, beneficiază de un subsol în care va funcţiona o cantină socială. Mobilierul destinat ei şi cel destinat spaţiului de la intrarea în biserică sunt în curs de achiziţionare. Dănuţ Buhăescu este convins că, la slujba de sfinţire a acestui lăcaş al Domnului, enoriaşii uricăneni şi cei veniţi din altă parte vor aprecia aşa cum se cuvine eforturile făcute de către administraţia publică locală şi sponsorii privaţi, în vederea materializării lui.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 6 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter