16.03.2017,  17:42:41 | 0 comentarii | 492 vizualizari
La şedinţa de îndată a CL Petroşani / Proiecte pentru drumuri
de Corneliu BRAN
Pentru joi, 16 martie, primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi a convocat o şedinţă de îndată ce a avut pe ordinea de zi doar două puncte, dar de interes public zonal, având în vedere că proiectele au fost legate de două drumuri din localitate ce necesită reabilitare.
 
Consilierii locali prezenţi au votat în unanimitate proiectul privind „aprobarea indicatorilor tehnico-economici actualizaţi cu TVA 19% şi a finanţării de la bugetul local a categoriilor de cheltuieli care nu se finanţează de la bugetul de stat prin PNDL pentru obiectivul de investiţii Modernizare drum comunal DC66A Petroşani-Dâlja Mică-Dâlja Mare”. Ceea ce înseamnă, în mod concret, că anul 2017 va aduce şi reabilitarea acestui drum.
Conform articolului 2 al proiectului devenit hotărâre de consiliu local, se aprobă finanţarea de la bugetul local a categoriilor de cheltuieli care nu se finanţează de la bugetul de stat prin PNDL, în valoare de 237.433,30 lei (inclusiv TVA), conform devizului prezentat într-o anexă.
„Ca urmare a modificării Legii 227/2015 privind Codul fiscal precum şi respectarea prevederilor legale privind derularea investiţiilor finanţate de la bugetul de stat prin program, obiectivele noi, este necesară actualizarea TVA şi aprobarea în consiliul local a indicatorilor tehnico-economici actualizaţi, precum şi asigurarea finanţării de la bugetul local a categoriilor de cheltuieli care nu se finanţează de la bugetul de stat, conform Devizului actualizat, anexat. Pentru a respecta condiţiile de finanţare pentru obiectivele de investiţii noi prin PNDL, aceste documente trebuie transmise Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”, a menţionat primarul Petroşaniului pentru ZVJ în legătură cu acest proiect. 
Cel de-al doilea proiect aprobat este o veste bună pentru toţi şoferii din Petroşani şi din Valea Jiului. Este vorba de aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi „obiectivului de investiţii Reabilitare strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Petroşani, judeţul Hunedoara, între km 130+290-km 131 + 750 (DN66).
„Structura rutieră a străzii 1 Decembrie 1918 (DN66) este degradată din cauza condiţiilor de exploatare şi a traficului intens. Starea actuală a străzii afectează siguranţa circulaţiei rutiere, măreşte durata de transport generând disconfort şi aspect neîngrijit, cu cheltuieli de întreţinere ridicate pentru menţinerea în starea corespunzătoare în toate anotimpurile. Prin reabilitarea străzii se va îmbunătăţi suprafaţa de rulare şi se vor reduce zgomotul şi vibraţiile. Structura rutieră ce se va adopta pentru reabilitarea străzii va cuprinde soluţii tehnice pentru repararea îmbrăcăminţii pe porţiunile cu îmbrăcăminte rigidă degradată, frezarea pe întreaga suprafaţă pe o grosime necesară pentru a se asigura aderenţa straturilor de mixtură ce se vor aşterne în etapele următoare, amorsarea, dispunerea pe întreaga suprafaţă carosabilă a unui strat de antifisură de tip geosintetic, aşternerea straturilor de îmbrăcăminţi asfaltice noi şi multe alte lucrări menţionate în documentaţia anexată proiectului”, se arată în nota de fundamentare a primarului Tiberiu Iacob-Ridzi de la acest proiect adoptat în unanimitate de consilieri.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter