19.03.2017,  11:08:52 | 0 comentarii | 1188 vizualizari GALERIE:     FOTO    
De la prima sa ediţie, / ZVJ este partener media al Festivalului „Fii star în ţara ta”
de Ziarul Vaii Jiului
Monica Ţugulea, 11 ani, din Vulcan, este o interpretă de excepţie a muzicii populare, care de mai bine de patru ani, cucereşte ţara şi chiar străinătatea – Franţa, Germania, Elveţia -, obţinând premii I şi mari trofee ale concursurilor şi festivalurilor la care a participat. Ea a fost cea care şi-a inspirat tatăl să se „înhame” la plăcuta povară a organizării unui festival naţional – „Fii star în ţara ta”, care a ajuns, în acest an, la a IV-a ediţie şi a început să ridice probleme de… notorietate. Dovada este numărul participanţilor, care a crescut nebănuit de mult de la o ediţie la alta.
 
Festivalul naţional „Fii star în ţara ta” Vulcan,
iniţiat şi organizat de omul de afaceri Cătălin Ţugulea în 2014, la sugestia fiicei sale de 11 ani, Monica, o mică solistă de muzică populară îndrumată de prof. Aurora Istrate. Mai nou, Monica Ţugulea cântă la nai „de-ţi taie răsuflarea”, vorba unui admirator înfocat al talentatei fetiţe, iar talentul pe această latură îi este cultivat şi modelat de prof. Tiberiu Coconeţ. Văzând-o pe la concursuri, mai mulţi profesori şi-au dorit-o ca elevă, cel mai insistent fiind un profesor doctor în muzică de la Tg. Jiu…
Totodată, organizatorul, domnul Cătălin Ţugulea, face menţiunea că la nicio ediţie din cele trei ediţii desfăşurate până în prezent fata dânsului sau mai bine zis „muza” acestui festival naţional nu a participat în calitate de concurent.
 
Tatăl talentatei fetiţe, Cătălin Ţugulea, a legat 
de-a lungul timpului prietenii cu nume mari din lumea artistică. O dovadă în acest sens a fost aducerea la Petroşani, la Hotel Palace, a apreciatei trupe IRIS. În deschiderea concertului de la Petroşani a evoluat chiar Monica Ţugulea alături de Eva & Cornel Bot şi Tudorel Sima. „Am fost inspirat de fiica mea, şi acum am ajuns la a IV-a ediţie a acestui festival. Nu a fost uşor, pentru că, în general, un festival implică foarte multă muncă pe paliere diferite, nu doar cele artistice, ci şi de promovare, de susţinere, juriu de specialitate, chestiuni administrative etc. Am reuşit şi, de la o ediţie la alta, Festivalul Fii star în ţara ta a crescut. Dacă la prima ediţie au fost 10 concurenţi din trei judeţe, la a III-a ediţie au fost 180 de concurenţi din 8 judeţe, iar la această ediţie, a IV-a, din 28-30 aprilie 2017, cu siguranţă vor fi mult mai mulţi. Înscrierile au început din luna ianuarie, percepându-se doar o taxă modică de susţinere artist. Festivalul se va desfăşura timp de trei zile, pe categorii de vârstă, în sala Clubului IMAX din Vulcan, şi trebuie să aibă ţinuta adecvată unui festival naţional, ceea ce nu este lucru uşor. De aceea am început pregătirile din timp, iar promovarea am pornit-o chiar de la începutul anului” – a declarat pentru mass media Cătălin Ţugulea, organizatorul festivalului.
 
Festivalul are mai multe secţiuni şi categorii de vârstă:
- secţiunea muzică folclorică şi populară, cu categoriile aferente de vârstă;
- secţiunea muzică instrumentala, cu categoriile aferente de vârstă;
- secţiunea muzică uşoară, cu categoriile aferente de vârstă;
- secţiunea de ansambluri folclorice şi duete;
- secţiunea de dans folcloric şi modern, cu categoriile aferente de vârstă;
- secţiunea de muzică folk.
Probabil că sala în care se desfăşoară festivalul de la Vulcan va fi neîncăpătoare, gazdele făcând pregătiri pentru acest eveniment. Organizatorul a promis şi surprize, a vorbit despre trofee şi secţiuni din festival, despre marea paradă de la final, dar şi despre copii talentaţi şi părinţi ca el – norocoşi – care „învaţă de la copii”, în sensul că îi inspiră şi le dau tăria de a realiza lucruri care să-şi pună amprenta pe viaţă multora, mai ales pe viaţa culturală dintre Jiuri.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter