19.03.2017,  11:16:02 | 0 comentarii | 429 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Ziua Mondială a Apei / SHI Petroşani - acţiuni de conştientizare
de Corneliu BRAN
Înainte de acţiunea de la Peştera Bolii cu cei de la „Pollicino” şi „Petro Aqua”, Administraţia Bazinală de Apă Jiu – Sistemul Hidrotehnic Independent Petroşani a întreprins vineri, 17 martie, cu doar câteva zile înainte de marcarea Zilei Mondiale a Apei, două acţiuni de conştientizare în rândul tinerilor cu privire la protejarea resurselor de apă, cât şi asupra asigurării accesului la o apă de bună calitate şi în cantitate suficientă.
 
Aceste acţiuni au avut loc la două instituţii de învăţământ din Valea Jiului, respectiv la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” Petrila şi Grădiniţa „Carmen Sylva” din Petroşani. La aceste acţiuni au participat din partea SHI Petroşani şeful acestei instituţii, inginerul Sorin Corici, precum şi inginerul Alexandra Grunţă.
„Tinerii din liceu şi copiii de la grădiniţa din Petroşani s-au arătat foarte interesaţi de datele şi informaţiile prezentate de noi, legate de apa cea de toate zilele. Elevii de la liceu ne-au spus că ei trebuie să fie primii în a apăra mediul înconjurător şi, implicit, apele, de factorii externi ce influenţează negativ asupra naturii, totul întorcându-se ca un bumerang asupra omului, asupra noastră a tuturor. Aceste acţiuni, pe care le facem anual cu ocazia Zilei Mondiale a Apei şi cu alte ocazii sunt deosebit de benefice în conştientizarea tinerei generaţii de felul cum trebuie luptat împotriva celor care provoacă daune majore naturii şi mediului înconjurător, apei, un element vital în ceea ce priveşte existenţa noastră. Să ştiţi că ori de câte ori am discutat cu elevii pe teme de ecologizare şi păstrare curată a cursurilor de apă şi a spaţiilor verzi, ei ne-au spus apoi, de fiecare dată, că vor fi mai atenţi unde aruncă un ambalaj, sau un pet şi că le vor spune şi altora de lângă ei să fie mai atenţi cu aşa ceva. De aceea este bine ca toţi factorii de decizie, toţi profesorii şi învăţătorii să aibă discuţii, la orele de dirigenţie măcar, pe aceste teme, astfel încât măcar actuala generaţie de tineri şi altele să fie conştientizată de faptul că apa şi mediul înconjurător trebuie păstrate curate, aşa cum ni le-a lăsat Dumnezeu, astfel încât noi, toţi, să trăim într-un mediu sănătos, curat şi îngrijit”, a declarat ing. Sorin Corici pentru ZVJ.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 9 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter