20.03.2017,  13:40:27 | 1 comentariu | 486 vizualizari
Măcar o dată / Petroşaniul a fost preferat Parisului
de Alina PIPAN
Săptămâna trecută „Ziarul Văii Jiului” i-a luat-o înaintea primarului Tiberiu Iacob-Ridzi, anunţând evenimentul care va avea loc în luna septembrie la Petroşani. Ieri, 20 martie, primarul Petroşaniului a confirmat ştirea noastră, dezvoltând subiectul.  
 
În cadrul unei conferinţe de presă, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi i-a adus în faţa mass mediei pe italienii cărora trebuie să le mulţumim pentru evenimentul lunii septembrie, poate chiar al anului, la Petroşani - Francesco Forti, colonel în rezervă, şi Enrico Collarini, întemeietorul Casei Pollicino, alături de Morena Pavei.
Vânătorii de munte din toată Europa vor avea întâlnirea anuală la Petroşani, cu toate că în cărţi pentru găzduire ar fi fost Parisul. Însă, la insistenţa voluntarilor din rândul vânătorilor de munte care au mai activat la Petroşani, oraşul nostru a câştigat prin balotaj în faţa Parisului.
Astfel, 350 de vânători de munte în rezervă vor veni la Petroşani în perioada 21-24 septembrie. Decizia a fost luată încă de anul trecut şi publicată într-o revistă de specialitate a vânătorilor de munte europeni. Vor petrece la Petroşani 3 zile, iar dacă vor fi încântaţi, sperăm să se întoarcă din postura de turişti. Vor participa la o paradă organizată de la Casa Pollicino până la Cimitirul Eroilor, iar primarul Tiberiu Iacob-Ridzi este aproape sigur că va putea aduce la Petroşani şi fanfara militară. 
„Petroşaniul este a doua casă pentru noi. Suntem aici de 20 de ani, de când am înfiinţat asociaţia, iar de 8 ani există efectiv Casa Pollicino. Vânătorii de munte sunt persoane active, care desfăşoară o serie de acţiuni de voluntariat şi, de când există, au sărit în ajutor atunci când a fost nevoie de ei, la inundaţii, cutremure, accidente miniere. Au lucrat inclusiv la Petroşani, la Casa Pollicino. Suntem siguri că se vor simţi bine aici pentru că prima calitate a ţării voastre este calitatea poporului român”, a menţionat Enrico Collarini. Colonelul în rezervă Francesco Forti spune că vânătorii de munte din Italia sunt acum răspândiţi în toată lumea, mai ales în ţările nordice, dar au venit şi în Est, în Bulgaria, Ungaria, România unde au creat secţiunea danubiană, şi activează în aceste ţări prin diferite proiecte. De la Belluno, alături de vânătorii de munte, vor veni şi 30 de artişti italieni care vor organiza un concert. Datele exacte ale programului întâlnirii vânătorilor de munte este în curs de stabilire, şi va fi prezentat pe larg în apropierea evenimentului.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.


Comentarii articol (1 )Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 5 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter