20.03.2017,  13:54:23 | 0 comentarii | 478 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Turiştii olteni rătăciţi / Fură găsiţi de jandarmi
de Alina PIPAN
Duminică, 19 martie, la ora 06:48, jandarmii montani au fost sesizaţi că în ziua precedentă doi turişti au plecat de la cabana „Genţiana”, din masivul Retezat, pentru a face escaladă pe peretele Bucurei şi nu s-au mai întors. Turiştii au fost găsiţi abia luni, după orele amiezii, în zona Barajului Gura Apelor, în viaţă, dar vădit afectaţi de această experienţă, fiind coborâţi în oraş, la Haţeg.
 
Cei doi turişti căutaţi (de 30 şi 40 ani), sunt din Craiova şi au venit alături de alţi prieteni în Retezat, fiind cazaţi la cabana „Genţiana”. Duminică jandarmii montani şi salvamontiştii au plecat în căutarea lor imediat după anunţarea dispariţiei lor. Şapte jandarmi au venit de acasă pentru a interveni la căutare. La un moment dat au fost nevoiţi să renunţe la căutări din cauza condiţiilor meteo extreme, de viscol puternic şi vizibilitate redusă. 
Încă de la primele ore ale dimineţii de luni jandarmii montani şi salvamontiştii au reluat acţiunea de căutare a celor doi turişti. Trei echipe s-au deplasat pe două trasee care ajung în zona Bucura. În jurul orei 07:30, o echipă mixtă alcătuită din 5 salvamontişti şi 3 jandarmi montani au început deplasarea pe traseul cabana Genţiana şi Vârful Bucura, în Masivul Retezat, iar o doua echipă formată din salvamontişti s-a deplasat pe traseul cabana Buta – refugiul Bucura. Totodată, după un scurt interval de timp, a treia echipă formată din salvamontişti a pornit pe primul traseu.
Condiţiile meteorologice au fost dificile pe tot parcursul căutărilor. Salvatorii au făcut eforturi supraomeneşti pentru a-i găsi pe turişti. 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 7 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Publicitate
Newsletter