22.03.2017,  08:43:30 | 0 comentarii | 1848 vizualizari
Trenuri oprite şi în gările din Hunedoara. Protestul ceferiştilor continuă
de Alina PIPAN

Ioan Alexandru Simu, director CFR Regionala Timişoara, de care aparţin şi gările judeţului Hunedoara a declarat pentru Mediafax că nu ştie cât va dura protestul ceferiştilor declanşat în această dimineaţă. Pe Regionala CFR Timişoara sunt oprite 20 de trenuri, printre care gările Arad, Curtici, Aradul Nou, Deva, Simeria şi Simeria Triaj, dar şi Petroşani, Sub Cetate, Ilia, Băile Călacea, Vonga, Săvârşin, Orţişoara, gări din judeţele Arad, Hunedoara şi Timiş.

 În judeţul nostru  sunt 60 de angajaţi ai CFR Infrastructură Simeria care au declanşat greva.  Patru trenuri de călători şi alte şase de marfă sunt oprite în gările din judeţ.

Acceleratul 1821 Mangalia-Arad este oprit, încă de dimineaţă, în gara din Subcetate. Un personal care trebuia să plece la ora 7.00 din gara Petroşani nu a mai plecat. În Gara din Simeria este oprit, de la ora 7.00, trenul Inter Regio 346 care ar trebui să circule pe ruta Viena- Bucureşti, tot aici fiind oprit şi un tren spre  Săvârşin, garnitura fiind şi ea oprită în gara Simeria.

“Oprirea lucrului are loc în contextul în care administraţia şi federaţiile sindicatele reprezentative se află în negocieri pentru semnarea noului Contractul Colectiv de Muncă 2017-2018, negocieri în cadrul cărora conducerea CFR Călători a anunţat că în bugetul companiei pentru anul 2017 este inclusă o creşterea a fondului de salarii, creştere care va conduce în urma negocierilor la majorări salariale. Administrația intenționează să reașeze clasele de salarizare, în funcție de fondul de salarii care se va asigura prin bugetul de venituri si cheltuieli al CFR Călători, pentru funcțiile de bază: acari, manevrați, șefi de manevră, conductori, șefi de tren, casieri, informatori din ramura MC și pentru funcțiile de execuție din celelalte ramuri, cu posibilitatea de diferențiere în funcție de complexitatea și de volumul de muncă”, explică conducerea CFR într-un comunicat.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 9 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter