22.03.2017,  10:39:42 | 1 comentariu | 3473 vizualizari
Unii şoferi de maxi-taxi şi-au făcut un obicei în a scurta traseul Petroşani-Uricani
de Alina PIPAN

ZMK asigură transportul local în Valea Jiului, iar graficele rutelor asigurate sunt satisfăcătoare pe grafic. Pe ruta Petroşani- Uricani, în timpul săptămânii, frecvenţa plecărilor între microbuze ajunge şi la 5 minute, în intervalele orare aglomerate, dar nu mai mult de 15 minute în intervalele orare  de la începutul şi sfârşitul programului. De la Petroşani până la Uricani costul unui bilet este de 7 lei, cost consistent pentru un client cu venituri medii, dar nu exagerat în raport cu serviciul acordat.

Dacă tot plăteşti 7 lei şi stai în maxi-taxi  o ora de la Petroşani la Uricani, este firesc pentru clienţii din Uricani să fie lăsaţi în staţia aparţinătoare cartierului lor. Dar unii şoferi şi-au făcut un obicei din a scurta ruta, oprind doar la intrarea în oraşul Uricani, considerând această oprire ultima din traseu, deşi ultima staţie este de fapt cea din capătul oraşului. Daţi jos din maxi-taxi, călătorii o iau la pas până unde locuiesc.

De exemplu, ieri, în microbuzul care a ajuns în Uricani la  17.00 rămăseseră vreo 4 călători. Prea puţin pentru ca şoferul să respecte ruta până la capăt. Aşadar, a oprit la intrarea în Uricani, în dreptul unui bloc, a deschis uşile, şi le-a făcut vânt călătorilor. Întrebat de o clientă de ce nu respectă traseul, şoferul a răspuns sec. „De aici mergeţi pe jos!”, şi atât a fost.  „Cel mai tare m-a deranjat faptul că m-a expediat rapid. Nu s-a scuzat că are o problemă, i s-a făcut rău, vrea la baie, sau ceva de genul. Unii s-au obişnuit să se conformeze, să o ia pe jos, dar eu cred că aşa ceva nu se face”, a menţionat o clientă ZMK, care a şi fotografiat microbuzul cu care a ajuns la Uricani. O mămică cu copil mic a fost nevoită să meargă pe jos tot oraşul, pentru a ajunge acasă, pentru că locuieşte chiar în ultimele blocuri din Uricani, după primărie. Se pare că acest caz nu este unul izolat, se mai întâmplă ca şoferii să oprească doar în prima staţie, la Uricani.

Nu ştim dacă şoferul are o problemă personală cu colegii dumnealui sau cu conducerea şi se răzbună pe clienţi, pentru că pe durata traseului singura  preocupare a lui era să-i întrebe pe cei care se urcau în maxi- taxi de ce nu s-au urcat la colegul ce trecuse înaintea lui, şi dacă maşina acestuia era plină. Conducerea ZMK  a declarat că nu este la curent cu practica aceasta, şi nu vede rostul ca şoferii să lase oamenii la intrarea în oraş, pentru că oricum trebuie să încarce din celălalt capăt al oraşului. A promis, de asemenea, să investigheze cazul, şi să remedieze problema. De asemenea, şi-a cerut scuze călătorilor pentru aceste neplăceri. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (1 )

#1 Gogu22.03.2017,  21:59:03
Si pe Petrosani -Lonea,e aceeasi problema!Problema e ca ,de la Lonea spre Petrosani...rar mai pleaca ceva dupa 8.45.Nu mai conteaza ca e un traseu licitat si are un grafic de respectat.Daca nu mai prezinta interes cursa,se retrag si gata,fara alte explicatii.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 7 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter