22.03.2017,  10:52:51 | 0 comentarii | 1888 vizualizari
Granturile pentru bursieri, accesibile din al doilea trimestru
de Alina PIPAN

Tinerii care au obţinut locuri fruntaşe la olimpiadele naţionale şi internaţionale vor putea primi un grant de 3.500 de euro pe an, la care se adaugă încă 5.000 de euro pentru echipe de cinci olimpici care vor face modele experimentale.

În urma unei întrebări adresate ministrului Cercetării  de către deputatul Natalia Intotero, privind termenul la care acest program va fi funcțional, s-a comunicat că programul de granturi pentru cercetare-dezvoltare și inovare va fi lansat în cursul trimestrului al II-lea din acest an, imediat după aprobarea hotărârii de guvern ce stabilește obiectivele, modul de derulare, precum și alocările financiare, prin Ministerul Finanțelor Publice. Cert este că, în cererile de grant se va preciza instituția de învățământ superior acreditată din România la care s-a înscris candidatul, iar termenul final de depunere va fi 1 august 2017.

Cât priveşte deschiderea unui  program similar de granturi pentru tinerii cercetători din țara noastră, ministerul a transmis faptul că în cadrul programului “Dezvoltarea sistemului național de cercetare – dezvoltare din Planul Național de Cercetare - Dezvoltare și Inovare pentru perioada 2015 - 2020
(PNCDI III)” există componente dedicate dezvoltării resurselor umane pentru cercetare, astfel: Proiecte de Cercetare Postdoctorală; Proiecte de cercetare pentru stimularea tinerelor echipe independente; premierea rezultatelor cercetării. Competițiile pentru aceste categorii de proiecte se desfășoară anual, cele din acest an urmând să fie lansate în trimestrul al II-lea.

 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 8 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter