22.03.2017,  11:27:54 | 0 comentarii | 1249 vizualizari
Liber la depunerea proiectelor pentru infrastructura staţiunilor turistice
de Alina PIPAN

Marti, 21 martie,  la ora 12:00, a fost lansat cel de-al doilea apel de proiecte din cadrul priorităţii de investitii 7.1 pentru sprijinirea creşterii favorabile a ocupării forţei de muncă, prin dezvoltarea potenţialului endogen, care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum şi sporirea dezvoltarea infrastructurii de turism. Depunerea proiectelor se face până în 21 octombrie până la ora 12:00. Este prevazută o perioadă de o lună de la data lansării apelului pentru pregatirea proiectelor.

Prioritatea de investitii 7.1 este dedicata statiunilor turistice definite conform prevederilor HG 852/2008, solicitantii de finanţare putând fi unităţile administrativ-teritoriale sau parteneriate între acestea.

Investiţiile propuse trebuie să facă parte dintr-o strategie de dezvoltare locală, elaborată de autoritatea publică locală în parteneriat cu actorii privaţi, aprobată, care să contribuie la valorificarea durabilă a resurselor turistice locale, precum şi la creşterea numărului mediu de salariaţi în staţiunile turistice.

Proiectele pot viza activităţi precum: dezvoltarea infrastructurii pentru turismul balneare, crearea şi extinderea infrastructurii de agrement, inclusiv a utilitaţilor aferente, amenajarea  obiectivelor turistice naturale de utilitate publică, dezvoltarea de infrastructuri publice la scară mică pentru valorificarea atracţiilor turistice, activităţi de marketing şi promovare turistică a obiectivului finanţat.

Alocarea financiară pentru Regiunea Vest aferentă acestei priorităţii de investiţii este de 11,46 milioane euro, iar valoarea a unei cereri de finanţare trebuie să se încadreze între minim 100.000 euro şi maxim 5 milioane euro. Finantarea nerambursabilă acordată va fi de maxim 98% din valoarea eligibilă a unui proiect, astfel ca minim 2% din totalul cheltuielilor eligibile va reprezenta contribuţia beneficiarului.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 7 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Publicitate
Newsletter