23.03.2017,  16:07:57 | 1 comentariu | 1051 vizualizari
În iarna viitoare / Socialii nu vor mai face frigul
de Gheorghe OLTEANU
Dacă în iarna aceasta locatarii blocurilor sociale G8 şi G10 au cam făcut frigul, în următorul sezon hibernal mai mult ca sigur că se vor coace de la căldura care le va inunda locuinţele.
 
A fost frig
în aceste blocuri sociale, fiindcă administraţia publică locală nu le-a luat în calcul în luna ianuarie. Atunci când, pompele de termoficare de la unităţile şcolare nemaifăcând faţă, s-au efectuat demersuri urgente, pentru încălzirea lor cu agent termic din sistemul centralizat de termoficare. Numai şcolile şi instituţiile publice vor beneficia de acest fel de încălzire, s-a precizat în şedinţa extraordinară în care s-a luat măsura asta. Ceea ce-i elimina din start pe abonaţii casnici şi pe locatarii din cele două blocuri sociale ale primăriei. 
 
Desigur, au fost
voci în consiliul local care au pledat pentru luarea în calcul, în vederea distribuirii de energie termică, şi a apartamentele sociale. Locatarii acestora s-au ferit să facă un protest deschis, fiindcă, aşa cum pomenise un ales local, ei fuseseră ar fi fost ameninţaţi cu evacuarea în caz că se strâng la primărie, ca să protesteze. Prin urmare, singura lor speranţă a rămas în câţiva consilieri locali în care ei îşi puseseră speranţa. Numai că demersurile şi insistenţele acestora nu l-au convins pe Ile. Asta, pentru că, dacă le-ar fi livrat agent termic blocurilor respective, ar fi trebuit ca acelaşi lucru să se petreacă şi la altele. Imposibil, în condiţiile în care foarte mulţi beneficiari ai sistemului centralizat de termoficare au rămas cu restanţe mari la încălzire pe anii trecuţi.
 
Îmbucurător este
că, în bugetul local din acest an, a fost prevăzută suma de 487,54 mii de lei, necesară achiziţionării şi amplasării de centrale termice în căminele blocuri sociale G8 şi G10. Nu s-a vorbit în şedinţă, dar bănuiesc că ele vor fi de genul celor care vor fi montate şi la blocurile sociale de la Dincă, recent renovate. Adică, va exista o încăpere în care centralele vor fi instalate şi de unde căldura va ajunge în caloriferele din fiecare cameră. Asta, fiindcă îmi amintesc din spusa lui Ile, societatea de gaze nu a fost de acord cu amplasarea de contoare la fiecare locuinţă în parte, pentru a fi posibilă montarea de centrale termice de apartament.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (1 )

#1 Elena26.03.2017,  12:21:14
CITE apartamente sint ocupate in cele doua blocuri ? Pt. cele neocupate , CINE VA PLATI incalzirea ?


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter