23.03.2017,  16:28:45 | 0 comentarii | 726 vizualizari
„Unde dragoste nu e, nimic nu e”
de Ziarul Vaii Jiului
Săptămâna aceasta s-a finalizat concursul de creaţie literară „Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste” organizat de Liceul Tehnologic „Retezat” Uricani.
 
Aflat deja la a VI-a ediţie, concursul se adresează elevilor de liceu din Valea Jiului care, îndrăgostiţi sau nu, sunt încurajaţi să dea frâu liber imaginaţiei şi talentului literar. Printre simulările pentru bacalaureat, teze, cursuri, probleme ale vieţii cotidiene, adolescenţii au găsit răgazul de a aşterne pe hârtie gândurile, trăirile, durerile şi speranţele lor, de a povesti despre iubirile lor. Pentru că sunt la vârsta la care ei cred că „dacă dragoste nu e, nimic nu e”.
Parteneri au fost, şi anul acesta, Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” Petrila, Colegiul Economic „Hermes” Petroşani, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazu” Vulcan, Liceul Tehnologic Lupeni. Din păcate nu au participat elevii Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din Lupeni şi chiar elevii liceului organizator au trimis puţine scrisori. Festivitatea de premiere a fost completată cu spectacolele de teatru oferite de elevii clasei a VI-a A de la Liceul „Retezat”. Sub îndrumarea d-nei profesor-diriginte Marinela Bărzăune, elevii au prezentat, cu mult talent, două scenete: „Tanţa şi Costel” – o reuşită adaptare după Ion Băieşu şi „Săraca Tanţa” de Petre-Conţi Bărbulescu. 
Bucuriei oferită de aceste spectacole i s-a adăugat cea dată de cântecele prezentate de grupul vocal „Retezatul” îndrumat cu aceeaşi pasiune de prof. Nicolae Hada.
Departajarea concurenţilor (peste 50) a fost dificilă pentru că toate scrisorile au fost deosebit de frumoase, interesante, emoţionante. Competiţia s-a dat mai ales între Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” Petrila şi Colegiul Tehnic „Mihai Viteazu” Vulcan, licee de la care au venit şi cele mai multe scrisori. 
Au fost acordate 18 premii, menţiuni şi premii speciale constând în diplome, cărţi, dulciuri şi obiecte de mână realizate de liceenii uricăneni (clasa a X-a C coordonată de dna profesoară Carmen Rad).
Pentru Andra Maria Strofangă de la Colegiul Economic „Hermes” Petroşani dragostea nu poate fi cuantificată în vreun fel. Scrisoarea ei de dragoste a îmbrăcat forma unor deosebite versuri care i-au adus Trofeul „Dragobetele sărută fetele”: 
„De-ar trebui să măsor dragostea
Cu ce unitate de măsură aş face-o?
Cu zâmbetul de fericire al unei fete
Când băiatul îi dăruieşte prima floare?
........................................................
Eu caut încă măsura dragostei!”.
În continuare clasamentul arată astfel:
Premiul I: Carmen Elena Macea de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazu” Vulcan; 
Premiul al II-lea: Adelina Remina Horvath, Vulcan şi Cristi Ionuţ Chirilă, Petroşani;
Premiul al III-lea: Diana Minodora Ulici, 
Vulcan şi Mădălina Stoica, Petrila;
Menţiuni: Oana Larisa Pricop şi Robert Vlad, ambii de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazu” Vulcan; Andreea Felicia Dron şi Valentina Daniela Gavrea de la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” Petrila.
Premii speciale: Iuliana Alexandra Kurucz şi Adelina Remina Horvath de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazu” Vulcan; Lorena Iuliana Lumperdean (care, deşi este la vârsta adolescenţei, are o viziune foarte matură asupra vieţii şi iubirii) şi Florentina Voina – ambele de la Liceul Tehnologic Lupeni; Valeria Larisa Pantelimon şi Denis Luca de la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” Petrila; Iuliana Vasilica Viu şi Ion Marian Tomniuc de la Colegiul Economic „Hermes” Petroşani.
Organizatorii mulţumesc încă o dată doamnelor bibliotecare de la liceele mai sus menţionate pentru implicarea lor în acest proiect, cu speranţa continuării proiectului şi, deci, a colaborării.
Felicitări tuturor participanţilor care sunt aşteptaţi şi la ediţiile viitoare!
Prof. Aurelia HIRGHIDUŞI


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter