27.03.2017,  09:30:40 | 0 comentarii | 3195 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Tinerii din Călan au plantat pomi în cadrul unui proiect eco-civic inedit, ajuns deja la a patra ediţie
de Alina PIPAN

La Călan, în data de 25 martie s-a desfăşurat a patra ediţie Proiectul EcoCivic „Un Pui de Om și-un Pui de Pom”, proiect prin intermediul căruia voluntarii sunt chemaţi să planteze pomi pe raza localităţii. Proiectul este susținut și dezvoltat de Asociația Călan 1387 și prietenii săi, în colaborare cu Primăria Călan, și este sponsorizat și sprijinit logistic de Regia Națională a Pădurilor – ROMSILVA – Direcția Silvică Hunedoara.

Circa 150 de persoane au plantat sâmbătă aproape 270 de puieți de paltin într-o zonă periferică a Orașului Nou Călan.

“Am avut bucuria să remarcăm participarea elevilor Liceului Tehnologic Ovid Densusianu Călan, mobilizați și coordonați de prof. Marilena și Teofan Draia și, de asemenea, mult mai tinerii elevi de clasa a III-a, coordonați de d-na învățătoare Gabi Vlad, care a mobilizat inclusiv tinerii părinți ai copiilor la această acțiune”, a transmis Claudiu Băileşteanu.

Au mai participat membri ai Clubului de Taekwon-Do „Red Tigers” conduși de veteranul Cristinel Popa, membrii ai Poliției Locale și lucrători ai Poliției Române, conduși de comisarul de poliție Mihai Tirea, care au sărbătorit prin mișcare și civism nu doar Ziua Națională a Pădurilor ci și Ziua Poliției Române.

Un aport important l-au avut călănenii de la C.T.P. (parcul logistic Băcia) mobilizați de Cosmin Bolfoș, consilier local la Călan, și locuitorii străzii Braniște din Călan, în frunte cu prietenul asociaţiei, Robert Kiss, deja un veteran al acțiunii noastre eco-civice.

La eveniment a participat şi viceprimarul orașului, Petru Medrea, care a venit împreună cu familia.

Din partea ROMSILVA au participat lucrătorii conduși de domnul Gheorghe Ionaș și el un veteran al acțiunii.

Proiectul EcoCivic „Un Pui de Om și-un Pui de Pom” înseamnă în cifre aproape 700 de puieți plantați în 4 ani de circa 200 de voluntari.

 

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 9 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter