28.03.2017,  11:59:27 | 0 comentarii | 561 vizualizari
Taxa de salubrizare / Petrilenii nu prea se grăbesc să depună declaraţiile
de Alina PIPAN
Primăria Petrila a informat populaţia din timp despre faptul că fiecare cetăţean trebuie să completeze o declaraţie de impunere şi să o depună la Taxe şi Impozite, ori la Edil Sal Prest, până cel târziu în data de 31 martie.
 
Dar cum nu afectează direct clientul, depunerea declaraţiilor s-a făcut în general doar de cei care s-au dus să îşi plătească taxele locale. Ceilalţi au omis. 
31 martie 2017 reprezintă termenul limită de depunere a declaraţiei privind stabilirea taxei de salubrizare pentru persoanele fizice. Ea se poate depune la sediul serviciului impozite şi taxe locale din strada Minei, bl.33-parter, la sediul Edil Sal Prest, sau online pe adresa de e_mail: taxe.petrila@yahoo.com.
Depunerea declaraţiei este doar teoretic obligatorie. Practic, clientul nu poate fi constrâns. Însă pentru administraţia locală este foarte importantă această colectare de date, pentru că astfel va putea stabili corect preţul gunoiului pentru anul viitor, dar şi în vederea realizării estimărilor de cost corecte. Edil Sal Prest este plătit cu 129.259 lei în fiecare an, pentru a ţine active casieriile din oraş. 
Începând cu acest an, taxa de salubrizare va fi plătită după cum urmează:
Persoanele fizice vor plăti 7 lei/ persoană/ lună. Pentru persoane juridice taxa este de 80 lei/mc/deşeu produs. Pentru deşeurile reziduale: 80 lei/mc de deşeu rezidual colectat de la persoanele fizice şi/sau juridice. Taxa de salubrizare se datorează anual cu termen de plată în două rate egale, astfel: 30 iunie, pentru lunile: ianuarie-iunie; 30 noiembrie, pentru lunile: iulie-decembrie.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 6 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Anunț
Publicitate
Newsletter