30.03.2017,  18:03:16 | 0 comentarii | 653 vizualizari
La şedinţa AOR / Doi primari din Valea Jiului
de Corneliu BRAN
În perioada 2-4 aprilie are loc la Bucureşti la „Phoenicia Grand Hotel”, în sala de conferinţe, o mare şedinţă a Asociaţiei Oraşelor din România.
 
Pe lângă primarul oraşului Uricani, Dănuţ Buhăescu, din Valea Jiului va participa şi primarul Aninoasei, Nicolae Dunca.
„În cadrul acestei întâlniri a membrilor asociaţiei se vor acorda premiile celor mai buni primari de oraşe din ţară. Din câte ştiu, şi în acest an vor fi nominalizaţi şi primari din judeţul Hunedoara şi din Valea Jiului, ceea ce nu poate decât să ne onoreze. Dar cel mai important lucru este că la această şedinţă şi-au anunţat participarea preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, prim-ministrul României, Sorin Grindeanu, şi alţi miniştri importanţi, precum ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, doamna Sevil Shhaideh, ministrul Tineretului şi Sportului, dl. Marius Alexandru Dunca, ministrul de Finanţe, domnul Viorel Ştefan şi alţii, inclusiv foarte mulţi secretari de stat. Astfel, toţi primarii prezenţi vor avea ocazia să le spună acestora problemele cu care se confruntă, dar şi să le arate proiectele şi planurile legate de oraşele lor, rugându-i să primească sprijin în finanţarea şi implementarea lor. Eu am şi pregătit deja un Memoriu, prin care solicit doamnei ministru Sevil Shhaideh să includă în Programul PNDL şi proiectele oraşelor din Valea Jiului depuse sau care vor urma să fie depuse. Al doilea Memoriu, pe care o să-l adresez direct prim-ministrului Sorin Grindeanu, va fi legat de coloniile din Aninoasa, respectiv locuinţele sociale din cadrul acestora, cele de la primărie în sus, case care sunt de peste 130 de ani construite şi care riscăm să se dărâme şi să provoace şi accidente deoarece trăiesc oameni în ele. În Memoriu voi scrie de faptul că pe fonduri europene noi, cei din Aninoasa, n-avem nicio şansă să le reabilităm în perioada 2014-2020, astfel că cerem o intervenţie de urgenţă a guvernului ca să ne sprijine cât mai repede în repararea acelor case vechi şi distruse. Până la urmă, tot Statul Român a construit acele case de colonie, dar tot Statul Român a închis minele şi ne-a lăsat acum cu imense probleme (dacă sunt construite în urmă cu 130 de ani, cu tot respectul d-le primar vă informăm că nu Statul Român le-a construit; vedeţi, d-le primar, la ce e bună o carte despre istoria Aninoasa, a cărui lansare aţi boicotat-o?  – n.r.). De aceea, cred cu tărie că tot Statul Român are obligaţia să ne ajute, punând oarecum la loc ce a închis. Aşa ar fi drept şi moral. Asta voi susţine şi acolo”, a declarat, pentru ZVJ, primarul aninosean Nicolae Dunca.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 5 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Anunț
Publicitate
Newsletter