04.04.2017,  08:20:16 | 0 comentarii | 821 vizualizari
Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, reunit pentru a elimina riscul apariţiei unei epidemii generate de dăunători  din cauza gestionării defectuase a deşeurilor
de Alina PIPAN

Incredibil dar adevărat, ca să gestionăm eficient deşeurile în judeţ am ajuns să avem nevoie de întrunirea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Proiectul integrat al deponeului ecologic, cu depozitarea şi colectarea selectivă nu funcţionează nici acum deşi trebuia să funcţioneze deja de un an. Suntem într-o situaţie critică, nu mai avem unde să depunem deşeurile, volumul lor este foarte mare pentru că nu colectăm selectiv, iar demersurile pentru finalizarea acestei investiţii cu bani europeni sunt blocate.

Acum ne confruntăm  cu o potenţială stare  generatoare de situații de urgență creată de modul de gestionare a deșeurilor pe teritoriul județului cu impact asupra sănătății populației și poluării mediului. Ieri,  la sediul Instituției Prefectului Județului Hunedoara s-a întrunit, în regim de urgență, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Membrii Comitetului au luat act de situația existentă la nivelul județului și au decis, în unanimitate, luarea măsurilor legale ce se impun pentru remedierea în cel mai scurt timp a situației create.

Consiliul Județean va informa săptămânal prefectul județului, în calitate de președinte C.J.S.U., despre stadiul măsurilor aplicate pentru punerea în funcțiune a unui deponeu conform standardelor europene.

“În perioada următoare, pentru reducerea riscului apariției unei epidemii generate de rozătoare și insecte dar și de poluarea terenurilor, apelor și pânzei freatice, Agenția pentru Protecția Mediului, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor precum și Sistemul de Gospodărire a Apelor vor monitoriza permanent și vor informa președintele C.J.S.U. cu privire la situația generată de depunerile de deșeuri”, transmit reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 5 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Anunț
Publicitate
Newsletter