04.04.2017,  11:59:51 | 0 comentarii | 1883 vizualizari
Întrucât Lupeniul nu are parale şi pentru acest proiect… / Costurile colectorului menajer din Straja vor fi plătite integral de judeţ!
de Alina PIPAN
Consiliul Judeţean Hunedoara ar fi trebuit să împartă costurile realizării colectorului menajer cu Consiliul Local Lupeni. Cea mai mare parte a cheltuielilor era atribuită Consiliului Judeţean Hunedoara, dar acum, pentru a nu periclita investiţia, judeţul trebuie să preia toată obligaţia financiară, pentru că Primăria Lupeni a informat că nu are bani pentru această investiţie. 
 
La nivelul administraţiei publice judeţene s-a hotărât realizarea acestui obiectiv la Straja care presupune construirea unui colector menajer pentru preluarea apelor uzate menajere divizat în două tronsoane.
Primul vizează preluarea reţelelor de canalizare din toate ramificaţiile staţiunii printr-o conductă colectoare din polietilenă de înaltă densitate cu diametrul de 200 mm.
Al doilea tronson presupune realizarea canalizării din PVC, 250 mm, care deversează în colectorul oraşului pe strada Liliacului zona imobilului 11, unde este deja un cămin de preluare, şi care transportă apa la staţia de la Dănuţoni. 
Anul trecut s-a hotărât ca plata primului tronson să fie finanţată de la judeţ, iar preluarea din oraş să fie finanţat din bugetul local. S-a realizat licitaţia, a fost atribuit contractul de execuţie a lucrărilor pentru cele două tronsoane, dar lucrurile s-au blocat la asigurarea finanţării întregului obiectiv de investiţii.
Primăria Lupeni a comunicat în data de 15 martie către Consiliul Judeţean Hunedoara că se află în imposibilitatea asigurării din bugetul local a resurselor financiare pentru finanţarea tronsonului doi de investiţii.
Apa Serv Valea Jiului a stabilit valoarea totală a întregului obiectiv de investiţii ca fiind 2.485.952 lei cu TVA. Consiliul Judeţean a actualizat în ultima şedinţă documentaţia tehnico-economică pentru obiectivul de investiţii şi a aprobat, de asemenea, finanţarea întregului obiectiv. 

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 9 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter