11.04.2017,  10:52:12 | 1 comentariu | 786 vizualizari
Muzeul Mineritului / O reabilitare de 4.947.862 lei
de Alina PIPAN
Proiectul „Reabilitarea clădirii Muzeului Mineritului şi amenajare muzeistică” din Petroşani a fost depus pentru finanţare în luna noiembrie 2016, în cadrul apelului de proiecte POR 2016, a parcurs toate etapele de evaluare şi selecţie, a avut vizita la faţa locului şi se află în etapa de precontractare. 
 
În această etapă, pe lângă actualizarea documentelor depuse la cererea de finanţare, se solicită prezentarea de documente noi, inclusiv hotărârea prin care consiliul local aprobă cheltuielile legate de proiect, aprobare firească din moment ce o parte din bani vor fi investiţi din bugetul local. Astăzi consilierii locali se întâlnesc pentru a vota proiectul în forma actualizată. 
Ca urmare a modificării cotei de TVA la 19 la sută au fost actualizaţi indicatorii tehnico-economici, respectiv devizul general al investiţiei şi bugetul proiectului. Valoarea totală a proiectului este acum 4.947.862 lei inclusiv TVA, iar cofinanţarea bugetului de 2,02 la sută, ce se va plăti din bugetul local, este de 99.946 lei, inclusiv TVA.
 
Lift, piaţetă, instalaţii şi faţadă nouă
Muzeul, monument istoric, va suferi următoarele lucrări de reabilitare şi recondiţionare. Se va reabilita clădirea - cuprinsă din demisol, parter şi pod - prin executarea unor lucrări de reparaţii, intervenţii de consolidare şi intervenţii structurale.
Accesibilizarea clădirii pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii prin realizarea unei platforme ascensor automate în zona accesului principal şi construirea unui lift în interiorul clădirii care să asigure accesul de la demisol până în pod.
Muzeul va fi dotat cu instalaţii moderne pentru asigurarea utilităţilor, climatizării, siguranţei la foc şi antiefracţiei.
Muzeul va fi dotat cu mobilier pentru expunerea şi protecţia patrimoniului cultural. Se va realiza şi amenajarea suprafeţei exterioare cu alei, trotuare, spaţii verzi. În curtea muzeului va exista o platformă betonată pentru prezentarea exponatelor exterioare. De asemenea, va fi amenajat un spaţiu tip piaţetă în faţa clădirii. 
Proiectul tehnic a fost realizat de Primavera Design, cea care a realiza şi amenajarea centrului pietonal şi a zonei de agrement „Brădet”.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (1 )

#1 vasile11.04.2017,  20:43:23
Poate trebuia amenajat parcul fiindca arata jalnic.Costul reabilitarii muzeului este imens dar e bine ca se face ceva!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Anunț
Publicitate
Newsletter