11.04.2017,  13:10:59 | 0 comentarii | 3620 vizualizari
Muzeul Corvinilor - Pregătiri pentru atelierele de vară
de Alina PIPAN

Primăria Hunedoara se pregăteşte pentru atelierele de vară de la Castelul Huniazilor. Casa Breslelor a fost amenajată, iar turiştii vor avea posibilitatea să observe cum se meşteşugăreau monedele în Evul Mediu.

 

În acest sens, după Paşti se va finaliza o procedură de achiziţie scule, dispozitive şi materiale consumabile aferente activităţilor rromilor în cadrul proiectului „Moştenirea culturală Castelul Corvinilor - Muzeul Casa Breslelor”. Se vor achiziţiona 12 seturi de scule, dispozitive şi materiale consumabile, mai exact 12 sistem de presare şi ştanţare pe monedă, 12 poanson literă şi cifre, 60.000 de monede de aliaj moale, 12 modele iniţiale master şi 12 seturi de matriţă şi port poanson.

Proiectul Casei Breslelor a devenit realitate cu ajutorul unui grant norvegian în valoare de aproape 1 milion de euro. Primăria Hunedoarei a reuşit să restaureze o veche clădire administrativă din curtea exterioară a Castelului Corvinilor, care va găzdui un atelier interactiv, dar şi ateliere specifice mai multor bresle medievale. Aici vor lucra patru artizani, care vor personaliza medalioane.

Turistul interesat va putea obţine un medalion care, pe o parte, va avea un simbol care face trimitere la Castelul Corvinilor, iar pe cealaltă parte i se va inscripţiona textul dorit. Vor exista şi atelierul cizmarului, al tăbăcarului, blănarului şi ţesătorului, toate urmând să fie dotate cu dispozitivele specifice breslei şi epocii istorice.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 5 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter