13.04.2017,  18:53:26 | 1 comentariu | 486 vizualizari GALERIE:     FOTO    
De la doamnele din Clubul OFSD Petroşani / Grâu încolţit şi ouă roşii şi de ciocolată
de Corneliu BRAN
Sfintele Paşti aduc cu ele şi tot felul de tradiţii şi datini româneşti specifice poporului român, un popor cu o istorie creştină bogată şi iniţiată încă de la începuturi pe plaiurile dobrogene, acum două milenii, de însuşi Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României.
 
Unul dintre obiceiuri este ca la masa de Paşti să se afle şi un mic ghiveci cu grâu încolţit, în mijlocul căruia să se afle un ou înroşit. Se spună că grâul încolţit va aduce prosperitate şi belşug familiei, iar oul înroşit simbolizează sângele vărsat de Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul Iisus Hristos, Cel care S-a jertfit pe Cruce pentru mântuirea şi salvarea noastră. Ţinând cont de acest obicei, conducerea doamnelor din Clubul Organizaţiei Femeilor Social-Democrate Petroşani a organizat, pentru al şaselea an consecutiv, un moment simbolic în cinstea Sfintelor Paşti, dăruind ghivece de grâu încolţit, ouă roşii şi ouă de ciocolată tuturor membrelor organizaţiei precum şi persoanelor întâlnite luni după-amiaza în Parcul Central „Carol Schreter” din Petroşani.
„Doamnele din organizaţia noastră au hotărât, pentru a păstra datinile vechi româneşti, să continuăm şi anul acesta această acţiune de suflet. Sunt zile din această Săptămână a Patimilor şi nu numai când noi toţi trebuie să ne reamintim să fim mai buni, mai plini de dragoste, cu inima caldă şi deschisă spre cei din comunitate, asta dacă vrem ca mereu Lumina Sfântă să coboare în case şi în inimile noastre, mai cu seamă în noaptea de Înviere, când an de an sărbătorim un nou început. Pe această cale, în numele meu şi al organizaţiei de femei social-democrate petroşenene şi a membrilor şi conducerii organizaţiei, dorim sărbători fericite tuturor petroşenenilor, să aibă cu toţii parte de multă bucurie şi de multe împliniri alături de cei dragi!”, ne-a declarat Margareta Burduf, preşedintele OFSD Petroşani.


Comentarii articol (1 )Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 7 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter