13.04.2017,  18:58:23 | 0 comentarii | 548 vizualizari GALERIE:     FOTO    
La SUP / „Dar din dar se face Rai!”
de Corneliu BRAN
„Dar din dar se face Rai!” spune o veche vorbă strămoşească. Iar când darul e chiar înainte de marea bucurie creştinească, Învierea Domnului Iisus Hristos, Mântuitorul nostru, cu atât mai mult e valabil acest dicton.
 
Probabil că tot aşa au gândit şi cei din cadrul Comitetului de Iniţiativă a Asociaţiei Oamenilor din Mediul de Afaceri şi Mediul Academic Petroşani (fostul Consiliu Consultativ Economic Petroşani), când au pregătit câteva zeci de pachete pentru copiii internaţi în aceste zile din Săptămâna Patimilor în Spitalul de Urgenţă Petroşani, în special cei de la Secţia Pediatrie, dar şi celor 20 de copii din Colonia Petroşani, înscrişi la Centrul Comunitar „Speranţă pentru Colonie”, de care se ocupă doamna Adina Udrea. 
În Joia Mare, alături de oamenii de afaceri Daniel Benea şi Cătălin Ţugulea, de fostul consilier local Viorel Pascu (iniţiatorul acţiunii, după cum ne spunea domnul Benea), de doamnele Sabina Irimie şi Virginia Băleanu, ambele profesoare universitare în cadrul Universităţii din Petroşani şi de doi voluntari din cadrul Crucii Roşii Petroşani am mers la acţiunea de la spital. În acest sens organizatorii pregătiseră joi 25 de pachete, pline cu produse de sărbători sau iubite de copii (ouă kinder, cozonaci, sucuri, prăjituri şi dulciuri etc.), pe care odată ajunşi le-au împărţit copiilor. Lângă ei, cei doi voluntari ai Crucii Roşii, o tânără şi un tânăr, au oferit şi ei fiecărui copil întâlnit în spital câte o jucărioară şi bomboane, toţi alinându-le puţin, dacă putem spune aşa, suferinţa provocată de bolile pentru care au fost internaţi.
Gestul s-a repetat şi în Colonie, unde doamna Adina Udrea şi copiii au aşteptat delegaţia cu multă bucurie, cum numai copiii pot s-o facă atunci când sunt fericiţi.
Chiar dacă preşedintele comitetului de iniţiativă Constantin Fulga n-a participat, el a transmis şi din partea sa un mesaj copiilor, prin reprezentanţii Daniel Benea şi Cătălin Ţugulea. Care, de asemenea, s-au bucurat împreună cu copiii, pe toată perioada de timp cât au durat cele două acţiuni.
Către final, vicepreşedintele ACI, Daniel Benea, ne-a spus şi câteva vorbe legate de această iniţiativă, dar şi de nevoia ca politicul şi statul în general prin instituţiile sale să sprijine, mai ales legislativ, iniţiativele umanitare şi cele de sponsorizare: „Iniţiator este domnul Pascu, căruia îi mulţumim că a avut această idee, eu fiind astăzi, ca şi ceilalţi membri, doar un simplu contribuabil. Încercăm să aducem o rază de soare copiilor bolnavi şi copiilor sărmani şi necăjiţi, acum, înainte de Paşti. Măcar atât să putem face, dacă, din păcate, nu putem face mai mult deoarece în prezent nu sunt nici condiţii legale şi nici condiţii legislative. Dar să sperăm că lucrurile vor evolua, legile vor fi făcute clare, cu tot ce ţine de sponsorizări şi de acţiuni umanitare. Ar trebui lucrat legislativ la acest aspect, o tot spunem de ani şi ani, sperăm să fim totuşi şi auziţi. În primul rând, trebuie făcută şi o distincţie clară între cei care au nevoie de sprijin cu adevărat şi cei care se prefac că au nevoie. La acest aspect lucrurile nu sunt deloc clare, chiar dacă o să se spună că sunt tabele şi dosare la primării şi aşa mai departe. Apoi o lege a sponsorizării şi alte chestiuni legislative ce ar putea face ca lumea să sprijine mai mult cazurile disperate şi, de ce nu, geniile şi pe cei ce fac performanţe în anumite domenii. 
Ce se întâmplă azi, aici,totul este doar o poveste frumoasă şi dulce. Dar ceea ce facem, dăruind copiilor o pungă cu dulciuri şi câteva alimente, este foarte puţin şi neînsemnat comparativ cu nevoile reale pe care ei şi, în general, cei nevoiaşi sau bolnavi le au cu adevărat”.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 6 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter