19.04.2017,  13:03:35 | 0 comentarii | 1105 vizualizari
418 locuri la admiterea în şcolile militare de învăţământ care pregătesc viitorii jandarmi
de Alina PIPAN

Pentru sesiunea de admitere 2017, în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, Jandarmeriei Române i-au fost aprobate un număr de 418 locuri, astfel:

•  Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti:
 -5 locuri alocate Jandarmeriei Române la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, pentru învăţământul cu frecvenţă – domeniul de licenţă „Drept”, programul de studii universitare de licenţă „Drept”;

- 50 locuri alocate la Facultatea de Jandarmi pentru învăţământul cu frecvenţă – domeniul de licenţă „Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”, programul de studii universitare de licenţă/specializarea „Ordine şi siguranţă publică” (din care 2 locuri pentru romi, 2 locuri pentru maghiari şi 2 locuri pentru alte minorităţi);

- 5 locuri alocate Jandarmeriei Române la Facultatea de Poliţie pentru învăţământul cu frecvenţă redusă – domeniul de licenţă „Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”, programul de studii universitare de licenţă/specializarea „Ordine şi siguranţă publică”.

 Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani – 180 locuri (din care 3 locuri pentru romi şi 2 locuri pentru alte minorităţi).

 Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni – 175 locuri alocate Jandarmeriei Române (din care 3 locuri pentru romi şi 2 locuri pentru alte minorităţi).

 Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti – 3 locuri de Maistru militar auto alocate Jandarmeriei Române.

Totodată, Ministerului Afacerilor Interne i-a fost alocat la instituţiile de învăţământ ale M.Ap.N., care formează personal pentru nevoile M.A.I., un număr de 109 locuri, pentru care Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara recrutează candidaţi, după cum urmează:

  •  Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu – 22 locuri alocate M.A.I.;
  •  Academia Tehnică Militară Bucureşti – 38 locuri alocate M.A.I.;
  •  Institutul Medico-Militar – 5 locuri alocate M.A.I. (Direcţia Militară), specialitatea militară „Medicină generală”.
  •  Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” – Facultatea de Management Aeronautic, 12 locuri alocate M.A.I. (IGAV);
  •  Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa – Facultatea de Inginerie Marină - 4 locuri alocate M.A.I., specialitatea militară – Navigaţie, Hidrografie şi echipamente navale.
  •  Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” – 2 locuri alocate M.A.I., specialitatea militară – Logistică;
  •   Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti – 12 locuri alocate M.A.I.;
  •  Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa – 14 locuri alocate M.A.I.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 6 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter