19.04.2017,  14:13:55 | 0 comentarii | 841 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Deşi, Consiliul Local Vulcan a aprobat preluarea imobilului, / Primăria nu prea pare preocupată, ca el să ajungă în proprietatea ei
de Gheorghe OLTEANU
Nimic nu s-a schimbat la imobilul de pe strada Romană din Vulcan de la şedinţa de consiliu local în care s-a aprobat preluarea lui de la proprietarii braşoveni în schimbul datoriei pe care aceştia o au la serviciul de taxe şi impozite al administraţiei publice locale vulcănene.
 
Proiectul de hotărâre
privind preluarea imobilului a fost aprobat acum câteva luni bune. A fost nevoie doar de ridicarea a nouăsprezece mâini. Mai greu, bag de seamă este cu ceea ce i-a urmat votului. Fiindcă nu s-a mai amintit nimic despre clădirea fostă, pe vremuri, cămin de nefamilişti al TCMM, de curând un consilier local s-a interesat de problema aceasta. Astfel, am aflat că demersurile nu au avansat deloc aşa cum era de aşteptat. 
 
Comisia despre
care se vorbea că se va ocupa de problemele juridice care ţin de transfer nu şi-a încheiat misiunea. Bănuiala ar fi că, poate, nici măcar nu a făcut câţiva dintre paşii necesari. Zic aşa, pentru că, în încercarea de a se limpezi subiectul, mai mult s-a bălmăjit ceva, decât să se fi dat o explicaţie plauzibilă. Între timp, clădirea se degradează pe zi ce trece. Era de aşteptat ca, după hotărârea primăriei de a o prelua, să se fi făcut ceva, pentru ca accesul în interior să fie oprit. Dar nu s-a întâmplat deloc asta. Uşa este tot larg deschisă, iar boschetarii de tot felul intră ca la ei acasă. 
 
Dispar din
ce în ce mai multe dintre ferestrele termopan montate atunci când s-a început repararea clădirii. Înăuntru prăpădul a ajuns până-n pod, adică până în mansardă. Pe bune, dacă primăria vulcăneană tot vrea clădirea asta, ar trebui să urgenteze demersurile, pentru a-i intra în patrimoniu. Nu cred c-ar fi ceva greu, din moment ce dispune de o armată de jurişti. Apoi, nu transformarea ei în locuinţe sociale cred c-ar fi rostul ei cel mai inspirat, aşa cum se exprima Ile, când a fost întrebat despre ce destinaţie va avea clădirea. Să nu fi sesizat cei din vârful primăriei că, atunci când vreun investitor rătăcit ajunge la Vulcan, ei ridică din umeri când acesta le solicită un spaţiu disponibil necesar desfăşurării activităţii de producţie? Sau mai trebuie reamintit că domniile lor au fost puse într-o asemenea situaţie jenantă doar cu câteva luni în urmă?


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 5 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter