20.04.2017,  17:09:07 | 0 comentarii | 885 vizualizari GALERIE:     FOTO    
La Vulcan / Trotuarele vor fi refăcute şi pe străzile Jiului şi Spitalului
de Gheorghe OLTEANU
Ploaia de miercuri dimineaţa a cam încetinit ritmul de lucru la trotuarul nordic al străzii Nicolae Titulescu din Vulcan. Ba, mai mult, la un moment dat, vreo câţiva muncitori au fost nevoiţi să se adăpostească sub un balcon al blocului S63.
 
Dacă am amintit blocul
acesta, aflat peste drum de „Penny”, v-aţi prins cam pe unde au ajuns cu lucrarea echipele de constructori. Bordurile la trotuar şi drum sunt montate deja până la blocul EVNS, iar dislocarea celor vechi a continuat hăt-hăt. Am zis-o şi-o repet. Nu reuşesc să se ţină cei cu pavatul după colegii lor care montează borduri şi conturează pista pentru biciclete. Există, totuşi, o explicaţie pentru asta. Montarea bucăţelelor de pavaj e o treabă migăloasă, pe un metru pătrat trebuie puse câteva sute. Şi nu oricum, ci în aşa fel, încât să nu „joace”. 
 
Scoaterea bordurilor
vechi s-a făcut, pe o porţiune mică, deocamdată, şi pe strada Jiului. Operaţiunea va continua şi pe partea cu parcul Avram Iancu şi se va opri la Club IMAX. Aşadar, şi trotuarul de pe ambele sensuri ale acestei străzi vor fi refăcute. De la cineva din blocul „A” intervenţii, cel de lângă curtea Şcolii Gimnaziale nr.4, am auzit c-ar fi o problemă. Locatarii de la prima scară ar fi nemulţumiţi dintr-o anume privinţă. Dacă li se vor pune borduri obişnuite, atunci ei nu vor mai putea trece, ca să-şi parcheze autoturismele în spaţiul din faţa scării. Pare-se că unii chiar s-ar fi luat de muncitorii care nu au nicio vină. Cel care, în cazul de faţă, ar trebui să fie huiduit este proiectantul. Să sperăm că inconvenientul se va rezolva prin aplicarea de borduri care să permită trecerea maşinilor mici.
 
Bordurile vor fi schimbate
şi pe strada Spitalului. În plus, când va începe asfaltarea, pe strada aceasta se va aşterne strat de asfalt de la intersecţia ei cu Nicolae Titulescu şi până-n poarta spitalului. În felul acesta, ambulanţele şi autoturismele persoanelor care vin şi pleacă de la unitatea spitalicească nu vor mai da în gropile aflate la tot pasul. Şi strada Jiul va fi asfaltată. Nu sunt încă sigur dacă până la capătul ei, unde ar urma să funcţioneze depoul de întreţinere a autobuzelor „Green Line”, dar pe porţiunea amintită, cea de lângă parc şi până la club, sigur va fi asfalt. În mod firesc ar fi bine, totuşi, ca lucrarea de asfaltare să continue şi spre Colonia de Jos, fiindcă tot drumul e catastrofă, nu alta. Vom vedea ce va fi. 
 
Pe de altă parte,
pe trotuarul sudic, pe care a mai ră­mas doar asfaltarea pistei de biciclete, se reface zona verde. Constructorul a adus pământ vegetal, iar persoanele cu venitul minim garantat au fost îndrumate să-l împrăştie şi să-l grebleze. Se face treabă bună, iar rezultatul se va vedea şi mai bine după ce va răsări şi iarba. Am mai aflat că barele metalice de protecţie aflate la marginea trotuarului din faţa liceului vor fi scoase. Aşa „sună” proiectul. Dacă pavelele încă noi aflate pe trotuarul de la „Profi” au fost luate de către cei de la magazin, fiindcă ei le puseseră, ţevile metalice care formează structura de protecţie vor fi duse de acolo de către primărie. Aţi întrebat, cumva, unde sau la cine vor fi duse? Bună întrebare, trebuie să recunosc! Nu se ştie încă, dar, la o adică, s-ar putea afla… 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter