20.04.2017,  17:11:27 | 0 comentarii | 1987 vizualizari
Astăzi va suna alarma în Valea Jiului. / În Petroşani ar trebui să sune bine, pentru că este nouă
de Alina PIPAN
Astăzi, 21 aprilie, judeţul Hunedoara, implicit şi Valea Jiului, va trece în intervalul orar 10:00-15:00 printr-un exerciţiu de alarmare şi avertizare ce va simula o situaţie de urgenţă generată de căderea de obiecte din atmosferă şi derularea activităţilor specifice în astfel de situaţii.
 
Scopul exerciţiului este testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă, modul de acţiune al autorităţilor locale pentru avertizarea şi alarmarea populaţiei, starea de operativitate a mijloacelor de alarmare, timpul de răspuns (măsurat de la transmiterea mesajului de înştiinţare de către Dispeceratul I.S.U. Judeţean, până la pornirea mijloacelor de alarmare (sirenelor), respectiv transmiterea corectă a semnalului de alarmare acustic „Alarmă la dezastre”.
În ţară s-au descoperit mai multe sisteme de alarmare publice defecte, dar la Petroşani centrala ar trebui să funcţioneze strună, pentru că este nouă. Centrul de alarmare publică al Petroșaniului a fost înlocuit cu unul nou anul trecut în aprilie. Primăria Petroșani are acum o centrală de alarmare publică și 8 cofrete inteligente cu interfețe de centralizare. Noul sistem de alarmare a costat 48.000 de lei. Echipamentul poate fi comandat de la distanță. Cofretul inteligent pentru sirena electrică înlocuiește cofretul existent al sirenei cu motor electric trifazat. Noile cofrete asigură automatizarea comenzilor locale și de la distanță, interconectarea în sistemul integrat național de înștiințare și avertizare-alarmare, monitorizarea în timp real a stării sirenei. Poate comunica cu centrala prin 4 medii de comunicație simultan: telefonie mobilă GSM, internet, linie telefonică dedicată, canal radio dedicat.
Pe timpul exerciţiului vor fi transmise următoarele semnale de alarmare acustice: „ALARMĂ LA DEZASTRE” – compus din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.
„ÎNCETAREA ALARMEI” – compus dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.
Mesajele de înştiinţare se transmit în clar, folosindu-se marcajul „EXERCIŢIU”, la începutul şi sfârşitul mesajului.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 5 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter