20.04.2017,  17:13:00 | 0 comentarii | 569 vizualizari
Bibliotecarul-înotător Avram Iancu, invitat pe plaiurile vrâncene la un select simpozion naţional să vorbească despre aventura sa din vara trecută dar şi din vara ce va urma!
de Corneliu BRAN
Din Ziarul de Vrancea, dar şi de la subiectul principal al acestui material aflăm că Simpozionul Naţional „Ziua Pământului” din Adjud, judeţul Vrancea, ajuns la cea de-a XI-a ediţie îl va avea invitat, printre foarte multe nume de renume naţional şi internaţional, şi pe primul român care a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren, petroşeneanul nostru, Avram Iancu!
 
În cei unsprezece ani au conferenţiat la acest simpozion, pe teme din domeniul ştiinţelor pământului, o serie de cercetători, profesori universitari, exploratori, dintre care îi amintim pe seismologul Gheorghe Mărmureanu, alpinistul David Neacşu, exploratorul polar Theodor Negoiţă, exploratorul celui mai arid deşert al Terrei (Atacama) - Alin Totorean, pe expertul NASA şi speologul Cristian Lascu ori pe Adriana Istrate – singura româncă ce a alergat într-un ultra maraton din Antarctica. Avram Iancu se va afla la simpozion într-o companie selectă, printre invitaţi amintindu-i aici pe profesorii universitari Eugen Rusu şi Liviu Apostol de la Universitatea Al. Ioan Cuza din Iaşi sau pe Elena Mateescu – directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Iancu le va vorbi invitaţilor şi asistenţei prezente despre aventura sa din Iadul de Gheaţă, Canalul Mânecii, desfăşurată în mai multe episoade, dar şi de proiectul traversării Dunării de la izvoare, din Munţii Pădurea Neagră din Germania şi până la vărsarea în Marea Neagră, din acest an, un traseu greu de 2.860 de km pe care sportivul vrea să-l parcurgă în 60 de zile (circa 10 ore de înot pe zi)! Simpozionul naţional din Vrancea va avea loc pe data de 22 aprilie, începând cu orele 10:00 la Casa de Cultură a oraşului Adjud, alte festivităţi în cadrul evenimentului urmând a avea loc în sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Emil Bota” din localitate. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 3 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter