06.11.2011,  19:04:08 | 0 comentarii | 585 vizualizari
Noi măsuri împotriva transportului ilicit de mărfuri
de Ziarul Vaii Jiului

Având în vedere mai multe evenimente nedorite care au avut loc în ultima vreme, Guvernul României a adoptat o ordonanţă care prevede măsuri speciale pentru întărirea controlului în scopul combaterii transporturilor ilicite de mărfuri. 

Anunţul privind adoptarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 93/2009 a fost făcut de Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Hunedoara. 

Astfel, noul act normativ modifică Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedură Fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, astfel, transportul de produse accizabile care nu sunt însoţite de documentul administrativ de însoţire a mărfii - DAI - prevăzut la titlul VII din Codul fiscal sau pentru care documentul este completat cu date incorecte ori incomplete referitoare la cantitate, cod NC sau mijlocul de transport, precum şi transportul de produse accizabile efectuat prin cisterne ori recipiente care nu poartă sigiliile supraveghetorului fiscal ori au si­­gi­lii deteriorate, controlul asupra mijloacelor de transport se efectuează de către echipe mixte alcătuite din personalul de specialitate din cadrul ANAF şi unităţile sale subordonate şi personalul anume desemnat din cadrul Poliţiei Române. La solicitarea personalului desemnat din cadrul Poliţiei Române, care face parte din echipa mixtă, personalul de specialitate din cadrul ANAF are obligaţia de a efectua controlul de specialitate. Personalul anume desemnat din cadrul Poliţiei Române va opri în trafic mijloacele de transport marfă, în vederea efectuării controlului de specialitate, din oficiu sau la soli­­ci­tarea personalului de specialitate din cadrul ANAF şi unităţile sale subordonate. Constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunilor se fac de către personalul de specialitate din cadrul ANAF şi unităţile sale subordonate. 

 

Filiera cerealelor

De asemenea, ordonanţa modifică şi completează OUG nr. 12/2006 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 184/2006, astfel: constituie contravenţie şi se sancţionează „transportul în scop comercial al cerealelor sau al produselor de panificaţie, neînsoţite de documentele prevăzute de lege care să justifice provenienţa licită a acestora, cu amendă de la 3.000 la 5.000 lei, confiscarea mărfii şi a mijlocului de transport marfă utilizat în acest scop”. Constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunilor se face de către Garda Financiară şi personalul anume desemnat din cadrul Poliţiei Române. 

Veniturile rezultate din valorificarea bunurilor confiscate şi ca urmare a aplicării sancţiunilor constituie ve­­ni­­­turi la bugetul de stat.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter