25.04.2017,  15:02:45 | 0 comentarii | 3421 vizualizari
ITM, / Masă rotundă pentru prevenirea îmbolnăvirii de silicoză
de Alina PIPAN

Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara organizează la sediul său, în data de 28.04.2017, la orele 10:00, o acţiune de informare şi conştientizare privind utilizarea corectă a produselor cu conţinut de silice cristalină.

Acţiunea se derulează în perioada ianuarie – decembrie 2017; în trimestrul al II-lea se organizează sesiuni de informare-conştientizare a angajatorilor; în trimestrele al III-lea şi al IV-lea se vor desfăşura controale în unităţi, iar rezultatele acţiunii vor fi centralizate, analizate şi publicate la nivel naţional, de către Inspecţia Muncii. 

La masa rotundă sunt invitaţi să participe angajatori, lucrători desemnaţi pentru a se ocupa de activităţile de prevenire şi protecţie, lucrători şi reprezentanţi ai lucrătorilor cu răspunderi specifice în domeniul securităţii şi sănătăţii, servicii externe de prevenire şi protecţie, autorităţi locale cu atribuţii în domeniu. Obiectivele evenimentului sunt prevenirea îmbolnăvirilor profesionale generate de expunerea lucrătorilor la silice cristalină, monitorizarea punerii în aplicare a prevederilor legale europene privind asigurarea securităţii şi sănătăţii lucrătorilor expuşi la silice cristalină.

Efectele asupra sănătăţii ale silicei cristaline sunt legate de fracţiunea de praf respirabilă, care pătrunde adânc în plămâni. Expunerea prelungită la niveluri ridicate de praf face dificilă curăţarea prafului din plămâni şi produce, pe termen lung, silicoză, boala pulmonară obstructivă cronică (COPD), cancer la plămâni, precum şi alte efecte asupra sănătăţii.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 7 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Publicitate
Newsletter