27.04.2017,  19:24:07 | 1 comentariu | 2165 vizualizari
La 12 mai / Debandada gunoaielor menajere din judeţ ia sfârşit
de Corneliu BRAN

• Mircea Bobora: „Prioritatea ZERO, după ce firma începe activitatea, va fi ecologizarea deponeului de la Petroşani”

Din luna mai se termină cu debandada gunoiului menajer din Valea Jiului! Nu o spunem noi, ne-a spus-o chiar preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara (CJH), Mircea Bobora, într-o discuţie purtată pe această temă în cursul zilei de joi, 27 aprilie. Preşedintele ne-a spus că în momentul de faţă problema e rezolvată pentru sistemul de management integrat de colectare a deşeurilor în ansamblul său. Mai rămâne problema licitaţiilor pe colectare pe cele patru zone ale judeţului, printre care şi Valea Jiului, din cauza contestaţiilor făcute de RETIM şi de alte două firme. Dar să le luăm pe rând...

 
SUPERCOM Bucureşti a câştigat licitaţia deschisă cu un preţ anual mai mic faţă de concurenţă
De curând la licitaţia deschisă efectuată de consiliul judeţean (pentru a se rezolva situaţia creată până ce se va trece de timpul mort creat cu contestaţiile de care vorbeam) s-au calificat în finală două firme: SUPERCOM SA Bucureşti şi GIREXIM Piteşti. „Ambele sunt firme cu experienţă şi de renume naţional. Noi am invitat mai multe firme, vreo 5-6, dar multe nu au venit, în finală calificându-se cele două firme. Firma ce a câştigat licitaţia deschisă, SUPERCOM SA, a îndeplinit cu brio cele două obiective impuse de noi: preţul contractului anual şi timpul de mobilizare rapid pentru a începe cât mai repede treaba. A avut un preţ cu 2 milioane mai puţin pe an faţă de competitor, astfel că a câştigat licitaţia”, ne-a explicat Mircea Bobora.
 
După 12 mai ar trebui să pornească activitatea
Referitor la startul procesului de colectare a gunoiului pentru deponeul de la Bârcea Mare, preşedintele CJH ne-a oferit câteva date. A menţionat faptul că prioritatea zero este ecolo­gizarea deponeului temporar de la Petroşani, aşa cum le-a promis petroşenenilor şi primarului Tiberiu Iacob-Ridzi că se va întâmpla imediat ce noua firmă va începe activitatea. 
„Începem cam din 2 sau 3 mai, iar până în 11-12 mai gunoiul ce va fi dus la Bârcea ţine de ceea ce se numeşte probe tehnologice. Aşa spune legislaţia, aşa facem. Dacă probele se termină cu bine, undeva din 12 mai primim autorizaţia de mediu, pe care o dăm firmei ce a câştigat licitaţia. Vreau să vă spun că această autorizaţie de mediu pentru sistemul integrat de colectare a deşeurilor menajere nu intra în sarcina consiliului judeţean, ci în sarcina firmei. Numai că eu mă felicit pentru ideea de anul trecut din august, când am intuit că vor fi probabil întârzieri din cauza contestaţiilor, şi atunci ar fi bine să solicităm noi, consiliul judeţean, această autorizaţie de mediu, ştiind că până o vom primi durează 6 luni. Acum, dacă nu exista această autorizaţie, mai dura 6 luni, ceea ce însemna să pierdem tot anul! Era groaznic, ce mai... Noi nu putem să mai aşteptăm cu gunoaiele vara pe uliţă doar pentru că alţii se joacă de-a contestaţiile, sperând că o să-şi ajusteze veniturile firmelor lor! Iar ca să îmi ţin promisiunea făcută, şi pentru că ZVJ e din Valea Jiului, le pot spune cetăţenilor şi primarului din Petroşani că prioritatea ZERO, după ce firma începe activitatea, va fi ecologizarea deponeului de la Petroşani. Am promis, asta facem!”, a declarat oficialul devean.
 
Fericirea unui preşedinte de CJ...
Preşedintele CJ ne-a mai declarat: „Mă bucur că am dat peste o firmă serioasă. SUPERCOM a venit de a doua zi cu 40 de specialişti. Constructorul le predă lucrarea, totul fiind planificat şi conform celor discutate. Eu sunt foarte bucuros pentru treaba asta şi nu ascund acest fapt şi sunt şi mai bucuros gândindu-mă ce inspiraţi am fost cu acea autorizaţie, altfel era un an pierdut şi probleme cât casa!”.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (1 )

#1 manze30.04.2017,  12:01:19
Si firma care a **castigat **licitatia in Lupeni a fost o firma serioasa cu **unii**cand a licitat,iar acum se vede cat de serioasa este dupa gunoiul care se vede in oras.Nu inteleg de ce dam colectarea gunoiului unei firme din Bucuresti cand la Lupeni a licitat o firma cu un pret mai mic care este si o firma serioasa,**prietenii** stiu care este firma se vede si curatenia in oras,care este tot in vale la noi.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 3 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter