02.05.2017,  18:34:12 | 0 comentarii | 1856 vizualizari
Supercom SA se ocupă de operare şi administrare a CMID Bârcea Mare / Primarii ar trebui să se ocupe de informarea populaţiei
de Alina PIPAN
Supercom SA este societatea aleasă de Consiliul Judeţean Hunedoara în vederea operării şi administrării Centrului de Management Integrat al Deşeurilor (CMID) de la Bârcea Mare. Supercom va administra CMID Bârcea Mare doar până la reluarea licitaţiei pentru acest serviciu şi stabilirea unui câştigător, având în vedere că toate demersurile sunt blocate acum în instanţă. 
 
Autorităţile Publice Locale, Instituţia Prefectului, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Operatori de Salubritate din Judeţul Hunedoara au atenţionat UAT Judeţul Hunedoara despre imposibilitatea colectării deşeurilor de la populaţie şi instituţii publice, ca urmare a sistării activităţii de depozitare a deşeurilor în depozitele neconforme din judeţ.
Pentru rezolvarea acestei probleme de gestionare a deşeurilor la nivelul judeţului, UAT Judeţul Hunedoara a aprobat, prin hotărâre de consiliu, finanţarea, construirea şi concesionarea unei platforme temporare de stocare a deşeurilor în municipiul Petroşani.
Începând cu data de 16.03.2017, Agenţia pentru Protecţia Mediului Hunedoara, operatorul platformei – SC PREGOTERM SA Vulcan, respectiv Consiliul Local al municipiului Petroşani au înştiinţat judeţul despre faptul că la sfârşitul lunii martie se va atinge capacitatea maximă de stocare a deşeurilor pe platforma temporară de la Petroşani, solicitând totodată luarea unor măsuri de urgenţă privind gestionarea deşeurilor. La fel s-a întâmplat şi la Deva.
Aşadar, s-a stabilit necesitatea şi urgenţa operării Centrului de Management Integrat al Deşeurilor Bârcea Mare, temporar, până la finalizarea procedurii de atribuire prin licitaţie deschisă a contractului de concesiune a serviciului de operare şi administrare a Centrului de Management Integrat al Deşeurilor Bârcea Mare, care se află în prezent în derulare.
Cu toate că conducere Consiliului Judeţean Hunedoara nu recunoaşte că ar fi o problemă, de altfel nici administraţiile locale, în tot judeţul se depune ilegal, pe rampe neamenajate, astfel încât să se evite depozitarea la suprafaţă a deşeurilor în deponeele amenajate. Cu toate că nu recunosc că gunoaiele se aruncă în apă sau prin pădure, Comitetul de Urgenţă a declanşat monitorizarea permanentă şi informarea CJSU cu privire la situaţia generată de depunerile de deşeuri. 
Astfel, după finalizarea procedurii de achiziţie publică, în data de 24.04.2017 s-a încheiat Contractul de servicii nr. 5323/2017 având ca obiect Prestarea activităţilor componente ale serviciului de operare şi administrare a Centrului de Management Integrat al Deşeurilor (CMID) Bârcea Mare cu Supercom SA, societate care operează în Sectorul 2 la Bucureşti, la Bistriţa şi a luat inclusiv lucrări de deszăpezire în ţară. Cu toate că depozitarea gunoiului este una dintre problemele numărul unu ale judeţului, administraţiile locale nu respectă prevederile regulamentului sistemului integrat al deşeurilor şi nu se ocupă de informarea corectă a populaţiei. Practic, primul pas care trebuie făcut pentru ca sistemul să funcţioneze. Preferă să colecteze incorect şi să pună populaţia să plătească pentru gunoi suprataxa aplicată la depozitarea deşeurilor. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.2

Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.4

Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter