03.05.2017,  17:06:35 | 0 comentarii | 2035 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Despre gunoaie
de Gheorghe OLTEANU
Sesizarea mi-a făcut-o un cetăţean din cartierul vulcănean Octogon. Din locuinţa sa omul a observat, la un moment dat, ceva ce i-a tras atenţia. Ulterior, a verificat, ca să vadă că nu s-a înşelat. Apoi, mi-a trimis mesajul.
 
Ambalajul de hârtie
şi pet-urile se colectează separate de gunoiul menajer. La Vulcan lucrul ăsta îl fac muncitorii care umblă cu autospeciala cu prelată galbenă. Până aici totul e OK. Partea deloc încântătoare este aceea că dumnealor nu prea iau tot ce se adună în pubelele acelea mari, ampla­sate în mod special pentru depu­nerea recipientelor din material plastic. Am constatat eu însumi asta, după ce i-am răspuns invitaţiei cetă­ţeanului care mi-a scris. În pubela galbenă de la marginea parcului Octogon mai rămăseseră pet-uri. Şi, în afară de asta, sub pubelă era plin de mizerie. Nu-i de mirare, cum am auzit, că, în zona aceea, în care se joacă foarte mulţi copii, pot fi văzuţi, deseori, şobolani mari cât o pisică.
 
Să trec la
altceva ce mi-a ieşit întâmplător în drum. Legat tot de gunoi. S-a terminat lucrarea la subsolul blocului 3C1, cel din vecinătatea poştei. S-a făcut curat şi locul uşii a fost zidit. Numai că nu e prea bine ce s-a făcut cu mizeria scoasă de la subsol. Ea a fost, o parte, „ambalată” în saci, iar aceştia, împreună cu tot ce-a mai fost extras, au fost lăsaţi în spatele grupului social din apropiere. Corect era ca firma care a executat lucrarea de salubrizare a subsolului să fi dus ea gunoiul acesta. Pentru că, de asta sunt convins, lucrătorii de la Pregoterm nu o să-l ia de acolo. De ce? Fiindcă, în cazul acesta, nu e de datoria lor. Da, îl poate ridica şi Pregoterm-ul, desigur, dar contracost. Se face comandă la sediu, se achită operaţiunea şi gata. În caz contrar, se poate lăsa cu amenzi.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 6 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter