04.05.2017,  15:43:20 | 1 comentariu | 2198 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Vulcan / Despre spital numai de bine
de Gheorghe OLTEANU
Raportul de activitate al Spitalului Municipal Vulcan, aşa cum apare el în dosarul şedinţei de consiliu local desfăşurate în 28 aprilie, este de redactat pe şase foi A4. Este scurt şi la obiect, cuprinde foarte multe realizări, ceea ce i-ar fi permis să se întindă pe mai multe pagini.
 
Numai că domnul
dr. Cătălin Popa, managerul instituţiei spitaliceşti vulcănene, a preferat varianta condensată. Şi în scris, şi în varianta orală prezentată în plenul şedinţei de consiliu local la care a fost invitat. În plus, a răspuns la obiect şi corect întrebărilor care i-au fost adresate. A explicat că nu doar spitalul vulcănean duce lipsă de medici. Este o  situaţie naţională, aşa că nu vede cum ar putea fi ajutat în această privinţă de către  consilierii locali. „Este o problemă delicată, a menţionat doctorul Cătălin Popa, care este în afara bunelor noastre intenţii. Mi-e teamă că trebuie să facem mult mai mult pentru asta, pentru că este la nivel naţional”.
 
Doamna consilier Angela
Stoica a vrut să afle care sunt sursele financiare ale spitalului. Era curioasă, fiindcă, într-un schimb de cuvinte de mai demult, Gheorghe Ile îi spusese că primăria nu-i dă bani spitalului. Astfel, doamna consilier local s-a lămurit că primarul nu cunoştea faptul că instituţia pe care o diriguieşte finanţează unitatea spitalicească vulcăneană. De la domnul Cătălin Popa s-a aflat că spitalului îi vin bani de la Ministerul Sănătăţii, de la Casa Naţională de Sănătate, din venituri proprii şi de la Primăria Vulcan. Cu aceeaşi ocazia, doamna Angela Stoica a fost informa­tă, de la sursa sigură, câte secţii are spitalul din Vulcan. Şase: primiri-urgenţă, medicină internă, recuperare medicală, pediatrie, obstetrică-ginecologie şi boli infecţioase.
 
Prezenţa la şedinţă a managerului
Spitalului municipal Vulcan a făcut posibilă şi lămurirea nedumerii consilierului local independent Florin Govor. El a fost interesat dacă, pe viitor - pentru că asta s-ar fi întâmplat, din câte a auzit el - va fi posibilă evitarea problemelor legate de întreruperile de curent electric. „Secţiile spitalul nu rămân fără curent, i-a răspuns calm dr. Cătălin Popa, fiindcă, la 16 secunde după ce intervine o pană de curent, intră în funcţiune generatorul electric al unităţii”. Pana de curent despre care auzise Florin Govor că s-a petrecut la ambulatoriu, adică la policlinică. Dar chestiunea se va rezolva în acest an, pentru că, în programul de investiţii, este prinsă montarea şi aici a unui generator electric.


Comentarii articol (1 )

#1 din vulcan05.05.2017,  06:15:41
de ce nu a fost intrebat asa zisul manager de carton cati a angajat si el la spitalul vulcan a facut examene de fatada ca sa nu intre lumea la banuieli si au intrat numai oamenii incompetentipe timpul mandatului sau de manager.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter