07.05.2017,  13:46:58 | 0 comentarii | 977 vizualizari
Sorin Vasilescu – pe scena Teatrului Dramatic „I.D. Sîrbu”: Joaca de-a demisia
de Ziarul Vaii Jiului
Rămânând fără serviciu, fostul prefect al judeţului Hunedoara, dl. Sorin Vasilescu, a fost trecut pe lista de consilieri judeţeni PSD din partea organizaţiei Petroşani. Nu ştim cum a făcut cărţile, dar dl. Vasilescu a ieşit învingător şi a ajuns vicepreşedinte la judeţ.
 
Cum şefii din consiliul judeţean aveau cunoştinţă că dl. Sorin Vasilescu şi-a lichidat afacerile în Valea Jiului, mutându-se în Deva, au avut din nou (pentru a câta oară?) înţelegere pentru fostul prefect. Şi i-au dat, ca sarcină de serviciu, să răspundă de activităţi ale consiliului desfăşurate în Deva şi împrejurimi.
Şi conducerea PSD a fost la fel de înţelegătoare ca şi conducerea consiliului judeţean şi i-a oferit competenţe organizatorice la organizaţiile săteşti. De aici s-a născut şi poanta (care a circulat cu succes în mediile politice), că Vasilescu goneşte gâştele pe islazurile comunale. Şi pe plaiurile hunedorene, folclorul politic a avut şi are în continuare farmecul său.
În loc să spună „săru-mâna” pentru înţelegerea de care puţine persoane au avut parte, Sorin Vasilescu a organizat… opoziţia în PSD (de fapt, a fost doar un foc de paie, stins cu iuţeală şi profesionalism de pompierii partidului). Din nou, conducerea administrativă şi politică a judeţului a dovedit înţelegere faţă de complotistul Vasilescu şi l-a menţinut în funcţia bine remunerată de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara. L-au menţinut chiar dacă mai mulţi primari sunt mâhniţi de o vorbă aruncată de Vasilescu la o paranghelie social-democrată, cum că el nu poate candida la funcţia de primar deoarece a fost mare ştab, fost prefect, şi îi trebuie o funcţie mai mare. Nici „Mama Omida”, care ghiceşte atât de exact trecutul, nu ştie ce realizări a avut dl. Vasilescu ca prefect (pe vremea când era prefect, ZVJ l-a implorat să se implice în ridicarea unui monument la Lupeni, locul de unde s-a lansat în politică dl. Vasilescu; dar nu a catadicsit să mişte un deget pentru acest proiect).
Săptămâna aceasta, Sorin Vasilescu a tras concluzia că este marginalizat (bine, oricui i-ar plăcea să fie marginalizat lunar cu un salariu de vicepreşedinte de consiliu judeţean…) şi şi-a depus demisia. Văzând că apele curg în continuare, că stelele sunt la locul lor, că soarele e la fel de măreţ, deci că nu s-a întâmplat nimic, Sorin Vasilescu a revenit asupra deciziei.
De fapt, joaca de-a demisia a fost o repetiţie pentru o piesă pe care Sorin Vasilescu o va juca de aici încolo pe scena Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu”. De ce? Pentru că şefii de la judeţ, sătui de mieunaturile de mârtan frustrat ale lui Vasilescu, că vrea musai să i se dea să răspundă de o instituţie a consiliului judeţean din Valea Jiului, au cedat şi i-au oferit relaţia cu… Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroşani.
Sperăm din toată inima ca această instituţie să nu aibă soarta celebrului ADI Termoficare Valea Jiului, moşit în 2012 de prefectul Vasilescu. 
„Practic, va fi proiectul care va reuşi să rezolve agentul termic în întreaga Valea a Jiului, astfel încât să putem să beneficiem de un agent termic la un preţ rezonabil, un agent termic curat, un agent termic care nu este poluant şi sănătos”, spunea în noiembrie 2012 prefectul Vasilescu. Cum a rezolvat problema termoficării Vasilescu, o ştim cu toţii.
Pentru binele culturii din Valea Jiului credem să nu ajungem timpul în care Sorin Vasilescu să semneze vreun protocol de închidere a teatrului, cum a semnat în mai 2015 celebrul protocol de închidere a minelor.
Unii apropiaţi ai lui Sorin Vasilescu consideră că această insistenţă a lui de a i se da competenţă pentru o instituţie a CJH din Valea Jiului ar avea două motivaţii ascunse: 1. Posibilitatea de a circula pe combustibilul CJH când se deplasează în Valea Jiului pentru a participa la şedinţele PSD Petroşani sau când udă florile prin Lupeni; 2. Organizarea unei conspiraţii la nivelul organizaţiilor PSD.
Noi credem că nu acestea, sau nu doar acestea, sunt motivele pentru care Vasilescu s-a vrut stăpân peste teatrul din Petroşani. Îl avertizăm că, odată urcat pe scena Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu”, există riscul de a nu rezista căldurii reflectoarelor…  
ARLECHIN


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter