07.05.2017,  14:20:15 | 0 comentarii | 1013 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Vulcan / Precizări care nu ar trebui să fie omise
de Gheorghe OLTEANU
Proiectul de hotărâre nr.25, supus discuţiei consilierilor locali la sfârşitul lunii aprilie şi devenit hotărâre, se referă la „aprobarea Planului de Ordine şi Siguranţă Publică al Poliţiei Locale a municipiului Vulcan, actualizat în luna martie 2017”. Documentul aprobat are ca scop, pe lângă menţinerea ordinii şi a siguranţei publice în Vulcan, şi realizarea unei bune colaborări cu celelalte instituţii din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, în vederea prevenirii infracţiunilor şi apărării drepturilor şi siguranţei cetăţenilor.
 
Acest din urmă aspect,
foarte important, de altfel, a fost evidenţiat, acum o lună, şi de către comisarul şef Mugurel Teodosiu, fost adjunct la Vulcan şi actual adjunct al şefului poliţiei petroşenene. „Aş dori ca, la prima ocazie care se iveşte, să fie menţionat în ZVJ modul rodnic în care am colaborat cu administraţia publică vulcăneană, cu cetăţenii oraşului”, m-a rugat domnia sa să amintesc. Ocazia s-a ivit şi, iată, îi transmit gândurile sale de bine. Poliţiştii locali din Vulcan au colaborat şi colaborează foarte bine cu colegii lor de la naţională, organigrama acestora din urmă suferind de o îngrijorătoare lipsă de personal.
 
Nu au existat nelămuriri mari
legate de precizările făcute în anexa la acest proiect de hotărâre. Doar consilierul local PSD Nelucu Lung (în foto) a vrut să fie mai limpede lămurit într-o privinţă. El a căutat cu luare aminte, în înscrisurile în care se vorbeşte despre responsabilitatea misiunilor de patrulare, zona Coroeşti în care el locuieşte. Nu a găsit-o precizată în mod expres, aşa că i-a făcut întrebare primarului Gheorghe Ile. „Este cuprinsă în zona 11, se face patrularea în Coroeşti, până la mănăstire”,” s-a grăbit să-i răspundă acesta. 
 
Ca unul care a citit
atent ce scrie la Zona de patrulare  nr.11 (auto) „porţiunea cuprinsă între Paroşeni, Bulevardul Mihai Viteazul, Coroeşti, strada N. Titulescu”, sunt de părere că, într-un document de o asemenea importanţă, trebuia neapărat să fie amintită cu numele şi strada Valea Ungurului, cea pe care se merge la mănăstire. Asta, fiindcă, altfel, se poate invoca oricând faptul că ruta respectivă nu figurează în programul patrulării. La fel şi cu adăposturile în care populaţia să aibă acces în cazul unor bombardamente aeriene. Ile a spus că sunt în număr de şapte, dar niciun consilier local nu a fost curios să afle locurile în care acestea sunt amplasate. 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter