07.05.2017,  14:24:37 | 1 comentariu | 995 vizualizari
Chiar dacă a existat o problemă cu paza, / Spitalul municipal Vulcan nu intenţionează contractarea unei firme de specialitate
de Gheorghe OLTEANU
Suma de bani destinată investiţiilor, în 2017, la Spitalul municipal Vulcan este mai mare cu 50 la sută, decât  cea avută la dispoziţie în 2016. Acest lucru a fost posibil, a menţionat managerul spitalului, fără ca celelalte cheltuieli să aibă de suferit.
 
Urgenţa la capitolul
investiţii în acest an o constituie construirea unui rezervor de apă. Spitalul din Vulcan a avut aşa ceva pe vremuri, Urme, de acum arheologice, ale celui vechi mai sunt încă vizibile în spate, la câţiva metri de clădirea secţiei de boli infecţioase. Realizarea bazinului cu apă - se menţionează în raportul anual de activitate al Spitalului municipal Vulcan -  este „un obiectiv lăsat ca măsură în urma unei misiuni de control, singura măsură lăsată, de altfel, de echipele de control”. Îmbunătăţirea activităţii medicale la Vulcan este, însă, vizată şi prin alte obiective.
 
În acest context,
dr. Catalin Popa a amintit necesitatea contractării paturilor din compartimentul de îngrijiri paleative, care, în momentul de faţă, sunt în conservare, şi achiziţionarea unui aparat de radiologie. Mai greu este cu aducerea de medici la spitalul municipal vulcănean. „Am scos pentru a cincea oară la concurs posturile de medici”, a amintit managerul spitalului, accentuând şi cauza care a generat fenomenul la nivel naţional: transmigrarea medicilor spre ţări în care sunt mult mai bine plătiţi. Există, totuşi, un motiv de bucurie şi unul de speranţă la Vulcan. De câteva zile spitalul are medic la laboratorul de analize, iar până la anul, a apreciat domnul dr. Cătălin Popa, va veni unul şi la Serviciul de Primiri-Urgenţe.
 
Felicitându-l pe domnul doctor
pentru rezultate şi pentru bunele intenţii, doamna consilier local Angela Stoica a fost, totuşi, curioasă să afle cum s-a rezolvat problema pazei spitalului. „Pentru că, să nu uităm, a rememorat Angela Stoica, în toamnă, ineficienţa acesteia era cât pe ce să conducă la o tragedie”. Din păcate, a recunoscut managerul spitalului, probleme cauzate de lipsa unui personal de pază specializat sunt nu numai la Vulcan, şi a dat exemplul unui incident petrecut la Petroşani. Totuşi, „nu am considerat oportun să avem un badigard, a detaliat dumnealui. Avem personalul nostru de pază, Să dăm afară oamenii noştri, ca contractăm o firmă?”.  


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (1 )

#1 cetatean08.05.2017,  08:49:38
Aduceti domnilor neurolog,cardiolog...populatia e imbatranita,bolnava,la Petrosani,la imbuibata de Lupascu si plictisitele alea murim cu zile! Ce naiba,nici la salariile astea babane nu se gasesc medici:))))


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 9 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter